رکود مسکن در فصل پاییز
بهترين فرصت براي خريد مسكن در ركود پاييزي
تقريبا همه فعالان و آشنايان با حوزه مسكن اين بازار را در حال حاضر در ركود ميدانند و از سويي خريد و فروش در ركود را يك شانس براي متقاضيان خريد عنوان ميكنند.
به اعتقاد كارشناسان مسكن با توجه به نوسان قيمت مسكن در چند ماه گذشته بايد تاكيد كرد ركود وقتي به وجود ميآيد كه تقاضا نباشد و با توجه به جوان بودن جمعيت ايران، تقاضا وجود دارد اما تغييرات قيمتها باعث شده بسياري از برنامهها دگرگون شود و بخش زيادي از مردم توانايي خريد مسكن را از دست بدهند.
يك كارشناس مسكن كه يكي از اصليترين دلايل به وجود آمدن ركود در بازار مسكن را افزايش يكباره قيمت ارز ميداند، توضيح ميدهد: با افزايش قيمت ارز، قيمت بسياري از مصالح ساختماني نيز افزايش يافت كه همين امر سبب شد سازندگان مسكن مجبور به افزايش قيمت املاك خود شوند و به اين ترتيب تعادل بازار مسكن از بين رفت.
وي ميافزايد: با توجه به اينكه مردم در ايران، خريد مسكن را نوعي سرمايهگذاري سودده قلمداد ميكنند وجود اين بيثباتيها باعث كاهش اقبال مردم براي خريد مسكن ميشود و در مقابل گرايش به خريد ارز و طلا افزايش مييابد.
زمان ركود بهترين فرصت خريد مسكن
از طرفي بايد نيم نگاهي به بازه زماني كه در آن قرار داريم، داشت. پايان شهريور و ابتدار مهر ماه هميشه فصل ركود نقل و انتقال در بازار مسكن بوده است اما چرا؟ قليخسروي ـ رييس اتحاديه مشاوران املاك كشور ـ در پاسخ به اين پرسش ميگويد: در حال حاضر با توجه به تثبيتشدن مردم در خانههايشان با توجه به بازگشايي مدارس، بازار مسكن و جابهجاييها در ركود است.
وي ادامه ميدهد: از پيش از ماه مبارك رمضان مستاجران و نيز كساني كه قصد تعويض خانههايشان را داشتند به اين امر اقدام كردند و در حال حاضر جابهجايي انجام نميشود.
خسروي در شرايطي به ركود فعلي بازار مسكن تاكيد دارد كه نميتوان نياز جمعيت جوان كشور به مسكن را ناديده گرفت، جواناني كه امكان تهيه مسكن با قيمتهاي بالا را ندارند.
اما خسروي به نكته مهم ديگري اشاره ميكند كه توجه به آن ميتواند به متقاضيان مسكن كمك كند.
وي معتقد است: در شرايط كنوني يعني ركود بازار بهترين موقعيت براي خريد مسكن وجود دارد، بنابراين هر كس اقدام به خريد كند ضرر نخواهد كرد.
از 15 شهريور قيمت مسكن اندكي كاهش يافت
یک عضو هيات مديره اتحاديه مشاوران املاك تهران نيز به ركود موجود در بازار مسكن تهران اذعان ميكند. وي ميگويد: از اواخر پاييز سال گذشته كه به دلايل مختلف قيمت مسكن افزايش رفت ديگر شاهد بالاتر رفتن آن بطور چشمگير نبوديم.
وي ادامه ميدهد: ابتداي سال جاري همه افزايش قيمت را پيش بيني ميكردند اتفاقي كه چندان نمود پيدا نكرد و قيمتها در محدوده پاييز و زمستان سال پيش باقي ماند. همين امر يكي از دلايل ركود در بازار مسكن است.
به پايان جابجاييها پيش از بازگشايي مدارس اشاره و اظهار ميكند: از 15 شهريور بازار راكد شد و قيمت مسكن به همين دليل اندكي پايين آمد.
وي در پيشبيني از وضعيت قيمت مسكن در نيمه دوم سال مي گويد: با توجه به نوسانات نرخ ارز نمي توان هيچ چيز را پيش بيني كرد. نكته اي كه تمامي كارشناسان امر به آن اذعان دارند.
آمار افزايش معاملات را نشان مي دهد
در حالي مسئولان اتحاديههاي املاك از ركود در بازار مسكن از ابتداي سال 91 تاكنون خبر ميدهند كه آمار اتحاديه املاك بيانگر چيز ديگري است.
در كل كشور قراردادهاي ثبتشده از ابتداي سال 90 تا ابتداي شهريورماه 90، 197 هزار و 559 قرارداد بوده است در حالي كه اين آمار در مدت مشابه سال جاري شامل 735 هزار و 263 قرارداد ثبتشده ميشود.
آمار قراردادهاي ثبتشده در معاملات مسكن در استان تهران در تاريخ يك فروردينماه 90 تا ابتداي شهريورماه سال پيش 122 هزار و 252 قرارداد بوده است، در حالي كه در مدت مشابه سال جاري در استان تهران نيز افزايش ديده ميشود، به گونهاي كه اين رقم به 189 هزار و 891 قرارداد افزايش پيدا كرده است.
اين افزايش در شهرستان تهران نيز ديده ميشود. از ابتداي فروردينماه سال جاري تاكنون 130 هزار و 165 قرارداد مسكن در تهران به ثبت رسيده است، در حالي كه رقم تعداد كل قراردادهاي ثبتشده در شهر تهران در پنج ماهه اول سال 90، 86 هزار و 594 قرارداد بوده است.