نظر شهرداری در باره حذف تراکم اضافه در تهران
نظر شهرداری در باره حذف تراکم اضافه در تهران
مخالفان طرح در شورا: اين طرح در آستانه انتخابات باعث بروز شوك در قيمت مسكن خواهد شد
گروه مسكن: بخشي از طرح تفصيلي جديد تهران كه بين يك تا دو طبقه تراكم اضافي به سازندههاي برخي مناطق خاص، بذلوبخشش ميكند، روزگذشته در صحن شورايشهر مورد اشكال اعضا قرار گرفت و با تصويب يك فوريت حذف اين بخش از طرح، احتمال جلوگيري از صدور تراكمتشويقي براي 25 درصد از مساحت شهر تهران در جلسه بعدي شورا، قوت گرفت.
در طرح تفصيلي تهران، حدود 15 هزار هكتار از مساحت 60 هزار هكتاري اين كلانشهر، جزو «بافت ناپايدار» قرار گرفته و براي ساختوساز در اين قسمت از شهر، علاوه بر تراكم مازاد قيد شده در متن طرح، بين يك تا دو طبقه تراكم اضافي –تراكم تشويقي- به سازندهها داده ميشود به طوري كه تحت تاثير اين تراكم اضافي، هم درآمد شهرداري از محل عوارض صدور تراكم، متورم ميشود و هم اينكه سود اقتصادي سازنده، نجومي افزايش پيدا ميكند.
اما شورايشهر تهران براي جلوگيري از بارگذاري بيش از اندازه جمعيت شهر تهران، به دنبال حذف «نقشه بافت ناپايدار» از طرح تفصيلي و در نتيجه منتفی شدن صدور تراكمتشويقي در پايتخت است تا چنين تسهيلاتي فقط به 3 هزار هكتار «بافتفرسوده» داده شد، نه بيشتر.
روز گذشته یک فوریت حذف نقشههای بافت ناپایدار از طرح تفصیلی در حالی به تصویب اعضای شورای شهر رسید که حمزه شکیب و خسرو دانشجو رییس کمیسیون عمران و سخنگوی شورای شهر هیچکدام در صحن علنی حاضر نبودند.معصومه ابتکار عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه اعطای امتیازات ناپایداری در برخی مناطق شهر همچون منطقه یک مشکل ساز شده است، اظهار کرد: امتیازات بافت ناپایدار بعد از تصویب طرح تفصیلی به آن اضافه شده است و با سایر ضوابط طرح همخوانی ندارد؛ چرا که اعطای امتیازات ساخت وساز باید در شرایطی باشد که هر سه شاخص بافت فرسوده (ناپایداری، نفوذ ناپذیری و ریز دانگی) توام باشند.
او ادامه داد: بحث امتیازات بافت ناپایدار و فرسوده مسکوت مانده است این در حالی است که مردم در سطح شهر منتظر هستند تا تکلیف امتیازات مشخص شود.
علیرضا دبیر عضو هیات رییسه شورای شهر در مخالفت با ارائه این طرح به صحن شورا گفت: بهتر است تصمیم گیری در مورد این طرح را به هفته آینده آن هم در جلسه غیر علنی موکول کنیم چون هر تصمیمی راجع به این طرح شوکی به بازار مسکن وارد خواهد کرد که با توجه به نزدیک شدن به زمان انتخابات اصلا به صلاح نیست.
مهدی چمران رییس شورای شهر با اعلام مخالفت برای تاخیر در بررسی این طرح تصریح کرد: در جریان اصلاح طرح تفصیلی بافت ناپایدار بررسی دقیق شده است به عنوان مثال در منطقه یک فقط دو لکه ناپایداری وجود دارد که اصلاح شده و بقیه امتیازات ناپایداری هم حذف شده است باید دید در نقشههای جدید طرح تفصیلی این امتیازات حذف شده است یانه.
علیرضا جعفری مدیرعامل سازمان نوسازی نیز با اشاره به روند اصلاح و تدقیق نقشههای بافت فرسوده در کمیسیون ماده 5 گفت: در حال حاضر مساحت بافت فرسوده شهر تهران 3 هزار و 268 هکتار است که پس از تدقیق به 4 هزار و 400 هکتار افزایش یافته است، البته باید سیر تصویب آن در شورای عالی شهرسازی و معماری نیز طی شود.
او افزود: بافت ناپایدار حساسیت زیادی دارد که برای بررسی امتیازات آن بهتر است منتظر بررسی مشاور طرح تفصیلی بمانیم بعد راجع به بافت ناپایدار تصمیم بگیریم، چراکه تصمیمگیری راجع به بافت ناپایدار مربوط به شورای عالی شهرسازی و معماری می شود. چمران در پاسخ به مدیر عامل سازمان نوسازی تاکید کرد: حذف این امتیازات از کانال کمیسیون ماده 5 به تنهایی ممکن است. در نهایت با رای اکثریت اعضای حاضر یک فوریت طرح حذف نقشههای بافت ناپایدار از طرح تفصیلی تهران به تصویب رسید.