به گزارش «دنیای اقتصاد»، محمدهاشم بتشکن در پنل تامین مالی مسکن در هفدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن در ایران، با بیان اینکه هیات مدیره بانک مسکن روز گذشته طی مصوبهای سیاستگذاری برای تحقق سند چشمانداز ۱۴۰۰ بانک مسکن را تصویب کرد، گفت: براین اساس مقرر شده طی چهار سال آینده بانک مسکن صرفا از محل ظرفیت منابع مالی این نهاد ۳۳۰ هزار فقره تسهیلات ساخت، ۳۸۶ هزار فقره تسهیلات خرید و تامین مالی ساخت ۵۰ هزار واحد از محل موسسات پس انداز و تسهیلات مسکن پرداخت کند. همچنین ۵۰ هزار واحد از محل لیزینگ ساخته خواهد شد و با استفاده از ظرفیت بازار سرمایه نیز تامین مالی ۵۳ هزار واحد مسکونی صورت میگیرد.
به گفته وی ۲۲۵ هزار واحد مسکونی که عمدتا شامل واحدهای مسکن مهر میشود نیز از طریق واگذاری سهم الشرکه (فروش اقساطی) تامین مالی خواهد شد. همچنین حدود ۲۰۴ هزار فقره تسهیلات جعاله به این ترتیب پرداخت میشود. بت شکن در ادامه با تاکید بر ضرورت تامین مالی سالم و پایدار در بخش مسکن، از غفلت نسبت به این موضوع در دورههای گذشته انتقاد کرد و گفت: تامین مالی در بخش مسکن باید به نحوی صورت گیرد که منجر به رشد نقدینگی و تورم نشود، بنابراین نباید صرفا با تکیه بر منابع مالی بانکها صورت گیرد.
اسنپ ملکی راه میافتد
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن نیز از برنامه آتی بانک عامل بخش مسکن برای راهاندازی اسنپ ملکی خبر داد.
به گزارش «دنیای اقتصاد»، سید محسن فاضلیان، دیروز اعلام کرد: برای کاهش هزینههای معاملات ملکی در نظر داریم با استفاده از ظرفیتهای موجود، سامانه معاملات املاک و مستغلات را بهعنوان اسنپ ملکی راهاندازی کنیم تا معاملات خرید وفروش مسکن از طریق این سامانه و همچنین با استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه انجام شود. فاضلیان توضیح داد: یکی از مهمترین ظرفیتهای بازار مالی و سرمایه برای تحریک عرضه و تقاضا در بازار مسکن، عرضه نقدی و سلف مسکن بهصورت پایلوت در بورس کالا است؛ این درحالی است که در تلاشیم نوعی اسنپ معاملات ملکی در آینده نزدیک راهاندازی کنیم که این اقدام منجر به کاهش هزینههای نقل و انتقال در بازار مسکن، املاک و مستغلات خواهد شد.
وی همچنین از برنامهریزی برای راهاندازی اولین صندوق املاک و مستغلات خبر داد و گفت: در تلاشیم این اقدام را نیز از یک پروژه اقتصادی آغاز کنیم و از این شیوه نیز بهعنوان یکی از روشهای نوین تامین مالی در بازار مسکن بهرهمند شویم. فاضلیان با بیان اینکه از سوی دیگر در حال رایزنی برای کسب مجوز انتشار فاز دوم اوراق رهن ثانویه هستیم، گفت: به محض کسب مجوز از سوی بانک مرکزی، فاز دوم انتشار اوراق رهن ثانویه به ارزش هزار میلیارد تومان اجرایی خواهد شد.
وی تاکید کرد: توسعه بازار رهن و بهخصوص بازار رهن ثانویه نقش بسیار مهمی در تامین مالی بخش مسکن و تزریق منابع مالی تازه به بازار مسکن خواهد داشت. این در حالی است که در تلاش هستیم در آینده نزدیک زمینه انتشار انواع گوناگونی از اوراق رهن ثانویه را فراهم کنیم. فاضلیان افزود: با توجه به اینکه صندوقهای زمین و ساختمان به نوعی آیینه تمام نمای مشارکت واقعی در حوزه مسکن و ساختمان هستند میتوان با توسعه این صندوقها از این ابزار مالی نوین برای تامین مالی ساختوسازهای مسکن استفاده کرد.
منبع: دنیای اقتصاد