سید مهدی هاشمی گفت: اگر در طراحی، نظارت، اجرا و بهره برداری 20 درصد بیشتر هزینه کنیم می توانیم بهره برداری از ساختمان را 4 برابر افزایش دهیم/ در سنجش دارایی های بسیاری از کشورهای مختلف ابنیه یکی از منابع درآمد زا است؛ اگر نگوییم در کشورمان بیش از ذخایر نفت و گاز، ابنیه در کشور داریم کمتر از این میزان نیست.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه متاسفانه بعد از گذشت 17 سال از تصویب قانون نظام مهندسی ساختمان بیش از 50 درصد این قانون هنوز اجرایی نشده است گفت: در حالی که ابنیه ساختمان و کشور ما باید صد سال عمر داشته باشد بیشتر از 30 سال دوام ندارد و برای ساخت و ساز جدید مجددا باید هزینه های زیادی را متحمل شویم.
سید مهدی هاشمی درباره اجرایی نشدن نیمی از قانون نظام مهندسی ساختمان بعد از حدود 17 سال تصریح کرد: مجری این قانون فقط یک دستگاه نیست بلکه دستگاه های مختلف اجرایی ملزم به اجرای این قانون هستند که یکی از دلایل اصلی اجرایی نشدن قانون نظام مهندسی، مطالبه نشدن آن از دستگاه های اجرایی و عدم اطلاع رسانی دقیق در این خصوص است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه عدم اجرایی شدن کامل قانون باعث می شود منابع کشور ما تلف شود و بهره برداری به حداقل برسد افزود: یکی از سرمایه های اصلی کشور ما ابنیه است. وی ادامه داد: در سنجش دارایی های بسیاری از کشورهای مختلف ابنیه یکی از منابع درآمد زا است؛ اگر نگوییم در کشورمان بیش از ذخایر نفت و گاز، ابنیه در کشور داریم کمتر از این میزان نیست. هاشمی افزود: ابنیه که باید صد سال عمر داشته باشد در کشور ما بیشتر از 30 سال عمر ندارد و مجددا باید برای ساخت و ساز جدید هزینه های زیادی را متحمل شویم در صورتی که اگر در طراحی، نظارت، اجرا و بهره برداری 20 درصد بیشتر هزینه کنیم می توانیم بهره برداری از ساختمان را 4 برابر افزایش دهیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان با تاکید براینکه امیدواریم بتوانیم این قانون را به صورت صد در صد اجرایی کنیم گفت: بحث ایمنی و حفظ جان افراد که از همه موارد مهم تر است در گرو به کارگیری حداکثری از قانون نظام مهندسی ساختمان خواهد بود.
سید مهدی هاشمی درباره مهم ترین موضوع در بخشی از قانون نظام مهندسی ساختمان که هنوز اجرایی نشده است گفت: مهم ترین بخش کیفیت ساخت و ساز و استانداردسازی است. وی با اشاره به زلزله اخیر استان آذربایجان غربی و همچنین سیل اخیر در استان مازندران گفت: در این حوادث مشاهده شد که ایمنی ساختمان های ما کافی نیست؛از طرفی از آنجایی که عمر ساختمان های ما یک سوم عمر متوسط ساختمان ها در سایر کشورها است اما سه برابر آنها در این بخش هزینه میکنیم این در حالی است که یک سوم آنها بهره برداری می کنیم که این نوعی اتلاف منابع است.
وی در خصوص زمان اجرایی شدن قانون نظام مهندسی ساختمان به صورت کامل گفت: این موضوع در دستور کار کمیسیون عمران مجلس قرار دارد و اجرای آن نیز بستگی به دستگاه های اجرایی مثل وزارت راه و شهرسازی خواهد داشت.