مجید پاکساز افزود: آنچه که در طرح تفصیلی جدید شهر تهران به آن توجه شده این است که در ابتدا بتوان اصولی از شهرسازی را که حیات شهر را تضمین می کند در طرح ها اجرا و در چارچوب آنها سایر برنامه ها را تنظیم کرد و بر این اساس اولین چیزی که در اصول شهرسازی برای حیات شهری تعریف می شود ارائه و تامین خدمات به ساکنان شهر است .
وی با تاکید بر اهمیت جمعیت و تناسب آن با پتانسیل محلات افزود : اگر بدون حساب و کتاب جمعیت اضافه شود ، مشکلات متفاوتی ایجاد می شود و از این رو باید افزایش جمعیت متناسب با ظرفیت ها و پتانسیل های محله و منطقه بوده و برای آن محدوده افق پیش بینی شود که این امر در طرح تفصیلی انجام شده است. پاکساز ادامه داد: در طرح تفصیلی پتانسیل موجود در نظر گرفته شد و خدمات بر اساس آن محاسبه شد تا بر اساس آن محاسبات جمعیت افق طرح پیش بینی شود .
وی با اشاره به لایه های مختلف طرح های شهری افزود: در این راستا لایه ملاحظات اجتماعی، کالبدی، زیست محیطی و ... از جمله لایههایی است که در این طرح پیش بینی شده است. پاکساز با اشاره به خط افق و خط آسمان درتعیین تعداد طبقات ساختمان خاطر نشان کرد : از دید صاحبنظران خط افق و آسمان به این معنا نیست که یک خط صاف بکشیم و از همه بخواهیم که از این خط صاف تبعیت کنند چرا که این امر نه تنها جنبه علمی ندارد بلکه جنبه حقوقی هم ندارد و نمی توان از شهروندی که می خواهد یک طبقه بسازد بخواهیم که حتما 5 طبقه بسازد.
مدیر کل شهرسازی و طرح های شهری افزود: از سویی دیگر صاحبنظران طرح های شهری معتقدند که خط افق می تواند هماهنگی داشته باشد و ساختمان ها با یک تناسب بلند و کوتاه ساخته شوند. وی خاطرنشان کرد: از طرفی دیگر کارشناسان طرح های شهری برا ی جلوگیری ازناهنجاری های ناشی از بلند و کوتاهی ساختمان ها پیش بینی های لازم را کرده اند به طوری که اگر 60 درصد بافت شکل گرفته باشد با طی یک مسیر قانونی مابقی ساختمانها نیزبه همان شکل احداث خواهند شد و لازم نیست از ضوابط طرح پیروی کنند.