خانه تاریخی که اکنون متعلق به موسس بانک تات است
مالک قبلی این مجموعه شرکت صبامیهن وابسته به صندوق بازنشستگی [...] بوده است که اسناد آن در گذشته منتشر شد؛ گویا شرکت صبامیهن - که ساخت پاساژ بزرگ ارگ با تخریب باغ گیاهی را نیز در دست دارد - این مجموعه تاریخی را به گفته حقانی به علی انصاری مؤسس بانک تات (سابق) واگذار کرده است.
"این خانه تاریخی اکنون متعلق به موسس بانک تات است" این جمله محمد حقانی عضو شورای شهر تهران کافیست تا دلیل کندی رسیدگی و برخورد با مالک کنونی «خانه ثابت پاسال» یا همان «کاخ ورسای» ایران مشخص شود.
محمد حقانی که با خبرگزاری قوه قضائیه مصاحبه کرده است تمام حرف و حدیثهای پیرامون مالکیت این مجموعه که قرار است به یک برج تجاری تبدیل شود را تمام کرد. متن خبر:ئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که کمیسیون ماده 7، کاخ ثابت پاسال را باغ تشخیص داده است، گفت: به احتمال زیاد کمیسیون ماده 5 در گذشته حکم تغییر این خانه تاریخی را که اکنون متعلق به موسس بانک تات است، صادر کرده است.
محمد حقانی با بیان این که کاخ ثابت پاسال در خیابان آفریقا در کمیسیون ماده 7 شهرداری باغ تشخیص داده شده است، اظهار کرد: در این خانه علاوه بر ارزش میراثی بر اساس آخرین بازدید کارشناس شهرداری تهران در 27 آبان سال 87 حدود 53 اصله درخت غیر مثمر(بدون میوه) وجود داشته که 8 درخت بالای بن 90 سانتی متر، 6درخت بالای بن 70 سانتی متر، 10درخت بالای بن 50 سانتی متر،4 درخت بالای بن 10 سانتی متر، 5درخت بالای بن 30 سانتی متر و 21 درخت بالای بن 20 سانتی متر است.
وی با بیان این که رای تغییر کاربری توسط کمیسیون ماده 5 صورت می گیرد، گفت: این کمیسیون در گذشته برای این ساختمان علی رغم شاخصه ها و معیارهای تاریخی و زیست محیطی که داشته است، رای تغییر کاربری صادر کرده است.
وی با ابراز تعجب از این که چگونه می توان برای یک ساختمان منحصر به فرد و تاریخی اجازه تخریب و ساخت و ساز صادر کرد، اذعان کرد: همچنان در حال پیگیری برای کسب مستندات تغییر کاربری کاخ ثابت پاسال هستیم.
وی با بیان این مطلب که مالکیت اولیه این خانه تاریخی متعلق به ثابت پاسال موسس رادیو و تلویزیون ملی ایران است، اظهار کرد: پس از انقلاب این ساختمان مصادره و از آن به عنوان ساختمان اداری استفاده می شود.
رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران افزود: آنطور که بنده جست و جو کرده ام اکنون این خانه توسط علی انصاری، موسس بانک تات، که رئیس اتحادیه مبل سازان تهران و نیز مالک بازار مبل ایران است خریداری شده است. البته نمی دانم که چه نهادی این خانه تاریخی را به این شخص فروخته است.
حقانی با بیان این که مالک فعلی در خشک شدن درخت های این کاخ سهمی نداشته است، خاطر نشان کرد: با این وجود به طور قطع شکایت ها و پیگیری های خود را در این خصوص انجام می دهم.
وی با ابراز تاسف از این که تمام درخت هایی که از بیرون باغ دیده می شوند خشک شده است، اذعان کرد: به درون باغ دسترسی نداریم اما برای قانون تفاوت ندارد که درخت را چه کسی قطع و خشک کرده است، روال قانونی که باید طی شود، صورت می گیرد.
مالک قبلی این مجموعه شرکت صبامیهن وابسته به صندوق بازنشستگی [...] بوده است که شرکت صبامیهن - که ساخت پاساژ بزرگ ارگ با تخریب باغ گیاهی را نیز در دست دارد- این مجموعه تاریخی را به گفته حقانی به علی انصاری مؤسس بانک تات (سابق) واگذار کرده است.
اما نکته قابل توجه آنکه کمیسیون ماده 7 شهرداری، خانه ثابت پاسال را باغ تشخیص داده و طبق نامه سازمان پارک ها در سال 1386 در این خانه 141 اصله درخت بوده است و در سال 87 باغ بودن این مجموعه طی نامه مهندس چمران به قالیباف گوشزد شده بوده است.
اما چگونه و توسط چه کسی طبق تصاویر موجود عمده درختان کاج و غیر کاج این باغ سوزانده شده و از بین برده شده اند؟ مالک فعلی و یا مالک قبلی باغ؟
طبق ماده 4 قانون حفظ و گسترش فضای سبز اصلاحی 1388 مجلس شورای اسلامی این اقدام جرم بوده و 6 ماه تا 3 سال زندان مجازات چنین اقدامی است؛ به نظر می رسد ورود قوه قضائیه از طریق دادستان محترم جناب حجت الاسلام رئیسی به عنوان مدعی العموم از بسیاری مسائل پشت پرده قطع 141 اصله درخت این باغ روشن نماید