تلفن سایت

افزایش سقف وام خرید مسکن برای خریداران مسکن

تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۳

افزایش سقف وام خرید مسکن برای خریداران مسکن

مذاکرات چندین ماهه بین وزارت راه‌وشهرسازی و بانک‌مرکزی برسر توافق نهایی برای افزایش سقف وام خرید مسکن، یک گام به جلو رفت.
معاون اقتصادی بانک‌مرکزی روز گذشته درباره نتیجه نشست‌های مشترک با مسوولان وزارت راه‌وشهرسازی اعلام کرد: بانک مرکزی با کلیات طرح ایجاد صندوق‌های پس‌انداز مسکن موافق است. پیمان قربانی دیروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه، طرح «ایجاد صندوق‌های پس‌‌انداز مسکن در بانک‌ها» در جلسات میان بانک‌مرکزی و وزارت راه‌وشهرسازی مطرح شده است، افزود: بانک‌مرکزی با کلیات این طرح موافق است، اما هر اقدامی باید با تعادل‌بخشی میان مصارف و منابع صورت گیرد تا در آینده، نیازی به ارجاع منابع بانک‌مرکزی نباشد. طرح تشکیل صندوق‌های سپرده‌گذاری مسکن حدود 8 ماه پیش از طرف مشاور مالی وزیر راه‌وشهرسازی پیشنهاد شد. این طرح، متقاضیان مسکن در دهک‌های میان‌درآمدی جامعه را به سپرده‌گذاری و پس‌انداز میان‌مدت در بانک‌ها –صندوق‌های وابسته به بانک‌ها- تشویق می‌کند و با فعالیتی که توسط صندوق‌ها روی منابع جذب‌شده صورت می‌گیرد، در نهایت بین سه تا چهار برابر اصل سپرده‌‌ها، تسهیلات خرید مسکن به سپرده‌گذاران ارائه می‌شود.روز گذشته حسین عبده‌تبریزی مشاور مالی وزیر راه‌وشهرسازی در پاسخ به پرسش مبنی‌بر اینکه «منظور از موافقت بانک‌مرکزی با کلیات طرح صندوق پس‌انداز مسکن چیست؟» اعلام کرد: مقامات بانک‌مرکزی با اصل قضیه «تامین مالی خریداران مسکن از محل پس‌انداز خانوار» موافق هستند اما همچنان مذاکره برای میزان تسهیلاتی که توسط صندوق‌ها می‌تواند پرداخت شود، بحث و گفت‌وگوهای کارشناسی ادامه دارد. پیش‌تر، گزینه مدنظر وزیر راه‌وشهرسازی و مسوولان این وزارتخانه برای وام خرید مسکن، رقم 90 تا 100 میلیون تومان اعلام شده بود، اما ظاهرا در جریان نشست‌های مشترک با مسوولان بانک‌مرکزی، این پیشنهاد تاحدودی مورد تعدیل قرار گرفته است.مشاور مالی وزیر راه‌وشهرسازی در این باره گفت: در شرایط کنونی با توجه به میانگین قیمت آپارتمان‌های مورد نیاز اقشار هدف، لازم است تسهیلاتی که باید توسط صندوق‌های پس‌انداز مسکن پرداخت شود، بین 70 تا 75 میلیون تومان ارزش داشته باشد. عبده‌تبریزی تصریح کرد: قیمت خرید آپارتمان‌های معمولی مورد نیاز اقشار هدف به‌طور متوسط 150 میلیون تومان است و در این حالت باید نیمی از آن توسط تسهیلات بانکی و به کمک سپرده‌گذاری خود متقاضیان، تامین شود. تاکیدی که بانک‌مرکزی درباره «ضرورت رعایت تعادل منابع و مصارف بانک‌ها» در قضیه وام خرید مسکن مطرح می‌کند، بیشتر ناشی از تجربه تلخی است که در سال‌های نه‌چندان دور در صندوق سپرده‌گذاری بانک‌مسکن اتفاق افتاد. در حال‌حاضر انحصار پرداخت وام خرید مسکن در اختیار بانک‌مسکن است. صندوق پس‌انداز مسکن این بانک، در دوره‌ای، برای پاسخ به تعهد سپرده‌گذاران، مجبور شد از خط‌اعتباری بانک‌مرکزی استفاده کند تا بتواند تسهیلات خرید را سرموقع پرداخت کند. این سابقه وابستگی صندوق به منابع بانک‌مرکزی باعث شده در حال‌حاضر احتیاط حداکثری نسبت به توانایی بانک‌ها از بابت راه‌اندازی صندوق‌های سپرده‌گذاری مسکن صورت بگیرد. در صورت موافقت نهایی با راه‌اندازی صندوق‌های سپرده‌گذاری، ضمن شکست انحصار بانکی در پرداخت وام خرید، امکان خرید و فروش و رونق معاملات مصرفی در بازار مسکن فراهم می‌شود.
معاون اقتصادی بانک‌مرکزی روز گذشته اعلام کرد: 43درصد پایه پولی کشور مربوط به خط‌ اعتباری اختصاص داده شده به مسکن‌مهر است و قرار شده برای تکمیل واحدهای نیمه‌تمام از راه‌های سالم و غیرتورمی استفاده شود.


نظر بدهید:

پایتخت ایران چه شهری است؟
telegram
طراحی سایت با طراحی سایت توسط آتی سایت