تلفن سایت

وضعیت ساخت و ساز و معاملات مسکن در تهران

تاریخ ۱۴ مهر ۱۳۹۲

وضعیت ساخت و ساز و معاملات مسکن در تهران

اتحادیه مشاوران املاک برای سر و سامان بخشیدن به اوضاع و احوال بازار مسکن از علمای قم درخواست کمک کرد. محمدرضا اعوانی در پاسخ مبنی براینکه به چه دلیل برخی بنگاهداران املاک که فقط وظیفه واسطه گری بین متقاضیان در بازار مسکن و وصل کردن خریدار و فروشنده به هم را دارند، با سازنده‌ها یا انبوه‌سازان مشارکت می‌کنند؟ گفت: متاسفانه مساله‌ای که چندین سال است بنده به آن اشاره می‌کنم و هیچ گوش شنوایی نیست، «سرمایه بر بودن ملک در مملکت ما است» به همین خاطر از علمای قم خواهش دارم که با وضع مقررات شرعی و قانونی جدید، ملک را از سرمایه به کالا تبدیل کنند.
از سوی دیگر، در همین زمینه عده‌ای از مشاوران املاک هم که تنها به عنوان دلال در بازار مسکن فعالیت دارند از هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک چنین درخواستی دارند که مجوز کسب این دسته از بنگاهداران را که در مشارکت در ساخت و ساز دست دارند، باطل کنند یا اینکه اتحادیه مشاوران املاک، این دسته از بنگاهداران را به طور علنی به بازار مسکن به عنوان مشارکت‌کننده در امر ساخت و ساز معرفی کنند تا متقاضیان مسکن برای عقد معامله و تنظیم قرارداد به مشاوران املاکی که واقعا واسطه‌گر هستند، مراجعه کنند؛ زیرا بنگاهداری که از یک طرف با سازنده  شریک است و از سوی دیگر بین مالک و متقاضی باید واسطه باشد، بعید به نظر می‌رسد که قدمی به نفع متقاضی بردارد.
مدیر سابق هیات مدیره سامانه املاک و مستغلات درباره اظهارات بنگاهداران منتقد تاکید کرد: این امر به وضوح در بازار مسکن جریان دارد و این دسته از مشاوران املاک با نصب برچسب‌هایی  روی شیشه ملک تجاری خود با عنوان «مشارکت در ساخت» از افرادی که قصد دارند ملک شان را نوسازی کنند، اعلام می‌کنند که برای سپردن ملک خود به سازنده به ما مراجعه کنید، در حال فعالیت در بازار مسکن هستند و تصمیم دارند از طريق بنگاهداری به هر نحوی کاسبی کنند. وی خاطر نشان کرد: بخشی از سوداگری وحباب قیمت در بازار مسکن به این دسته از مشاوران املاک برمی‌گردد. محمدرضا اعوانی از بنگاهدارانی که در امر ساخت‌وساز به عنوان شریک با سازنده و از سوی دیگر بین طرفین معامله در بازار مسکن وساطت می‌کنند به عنوان شریک دو طرف معامله یاد کرد، زیرا مشاوران املاک فعال در ساخت‌وساز معمولا با چند سازنده توافق و همکاری دارند و هنگامی که مالکی ملک خود را به این مشاوران املاک برای نوسازی می‌سپارد، مشاوره املاک ملک را به دست سازنده خود می‌سپارد و وی علاوه بر دریافت حق کمیسیون واسطه‌گری از مالک و سازنده، چند درصدی را به عنوان پورسانت از آنها دریافت می‌کند مشخص است که چنین مشاوری نمی‌تواند در معامله به سود خریدار یا متقاضی برای دیگر واحدهای آن ملک نوسازی شده قدمی بردارد!
مشاور اتحادیه مشاوران املاک در ادامه افزود: همکاری بنگاهدار و سازنده به آشفتگي بازار مسکن دامن می‌زند و الان هم شاهد چنین اتفاقی در بازار مسکن هستیم و برای رفع این معضل اتحادیه مشاوران املاک، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت راه و شهرسازی باید برای تفکیک وظایف اعمال قانون کنند.


نظر بدهید:

پایتخت ایران چه شهری است؟
telegram
طراحی سایت با طراحی سایت توسط آتی سایت