نماسازی شیشهای
نماسازی شیشهای
براساس شواهد تاریخی، در قرن ششم میلادی برای نخستین بار دركلیسایی در قسطنطنیه از شیشه بعنوان یك مصالح ساختمانی استفاده شد.قصركریستال لندن اولین ساختمان شیشهای بود كه در سال 1851 احداث شد. البته در ابتدای امراستفاده ازشیشه دركارهای ساختمانی بااستقبال چندانی ربرو نشد، ولی با گذر زمان و با پیشرفتهای چشمگیری كه در كار تولید انواع شیشه ها، از جمله شیشه های نشكن، دو یا چند جداره عایق صدا و حرارت،شیشه های رفلكسی و... بوجود آمد، هر روز به میزان استفاده از اقسام مختلف شیشه بعنوان یك مصالح ساختمانی بسیار زیبا، عایق و در عین حال با صرفه اقتصادی افزوده میشود. علاوه بر مزایای فوق یكی دیگر از محاسن عمده استفاده از شیشه در ساختمان، فراهم شدن امكان دید وسیع و روشنایی كافی برای ساكنان است كه در صورت استفاده از انواع خاص آن این دید میتواند فقط از داخل به خارج باشد و نوری هم كه وارد فضای داخل میشود، عاری از هر گونه اشعه مضر خورشید باشد.
آفتابگيرهای آلومينيومی يا شيدر (لوور-Louver):
لوورها علاوه بر جلوگیری از تابش نور مستقیم خورشید، مهندسین معمار را در طراحی نمای زیبا کمک می کنند. این لوورها نسل جدیدی از نورگیرها هستند که در سایزهای مختلف تولید شده و می توان آنها را به صورت های افقی و یا عمودی نصب نمود.
برخی از انواع لوور ها بر اساس شکل ظاهری عبارتند از:
1- لوور دوکی – شيدر (سايه بان):
در این سیستم می توان با استفاده از تیغه هایی با مقطع دوکی شکل نماهای ظریف و بسیار زیبا به وجود آورد که ما حصل آن علاوه بر زیبایی نما سایبانهای کاربردی و مفید است. ( لوورهای دوکی شکل آلومینیومی نسل جدیدی از نورگیرها می باشند که بسیار مورد توجه مصرف کنندگان از جمله طراحان پروژه های ساختمانی قرار گرفته اند).
- قطر mm100 تاmm400
- لوورهای آلومینیومی (تولید آلیاژ 6063 آلومینیوم) تاثیر تشعشع نور خورشید را تا 80% کاهش داده و باعث می شود تا مصرف انرژی تا 30% کاهش یابد .
- این سیستم از 3 قطعه اصلی تشکیل شده است. ( که با اتصال به سازه بوجود آورنده مجموعه لوور می باشند)
- قطعه اتصال به سازه به نام خورشيدی که دارای دندانه ها می باشد و کلیت قرارگیری لوورها را از زاویه صفر درجه با افزایش 22.5 درجه حداکثر تا 67.5 درجه امکان پذیر می سازد.
- منقاری که نگهدارنده قطعه اصلی می باشد که با دندانه های موجود در قسمت انتهایی از یک سمت به خورشیدی و از سوی دیگر به قطعه اصلی متصل می شود.
- مقطع دوکی که روی قطعه منقاری قرار گرفته و کلیت نما را می سازد.
- روش End cap نوع دیگری از دیتایل نصب می باشد که جهت اتصال از چپ و راست در ساپورت های خاص و همچنین بتن انتهایی لوور کاربرد دارد.
در واقع این لوور ها نسل جدیدی از نورگیر ها هستند که در سایز های مختلف تولید شده و می توان آنها را به صورت های افقی و یا عمودی نصب نمود.
نصب اين لوورها به دو شکل ثابت و متحرک انجام می پذيرد:
ثابت:
این سیستم از رایج ترین سیستم های نصب لوور است. به دلیل سادگی و اقتصادی بودن و امکان نصب مستقیم بر روی سیستم های نمای شیشه و یا ورق کامپوزیت کاربرد متداول تری دارد. درنصب ثابت, لوور ها یا به وسیله سوراخ هایی که بر روی درپوش(End Cap) آنها تعبیه شده است به سازه متصل می شوند و یا توسط پایه بر روی نگه دارنده خود متصل می شوند.
متحرک:
این سیستم مختص لوور های دوکی و لوور هایی باساختار مشابه می باشد که به صورت کنترل از راه دور و یا سوییچی به مشتریان عرضه می گردد. این سیستم با تکنولوژی جدید و قطعات و اتصالات خود که کاملا اختصاصی می باشد آمده اجرا و ارائه به مشتریان است.
لوورهای متحرك برقی:
اين سيستم مختص لوورهای (شيدر) دوكی و يا ساختار های مشابه مي باشد كه توسط موتورهای الكتريكی و اتصالات ميكانيكی قابليت تغيير زاويه در نور های مختلف را داراست.
شيدر های متحرك توسط اپراتور به صورت مستقيم و يا كنترل از راه دور عمل مي نمايد.اخيرا در ساختمان هاي مدرن كنترل زاويه شيدر هاي متحرك (لوور) توسط سيستم BMS انجام مي شود.بطوريكه به صورت هوشمند نسبت به شاخصه هاي مختلفي همچون نور و دماي فضاي داخل ساختمان تنظيم زاويه ميگردد.
- انواع لوورهای متحرك (شيدر):
Aero foils
Aero wing
Aero screen
به طور كل شيدرهای متحرك بر روي يك محور از محل حركت نصب گرديده و سپس توسط يك اهرم ميكانيكی تغيير زاويه مي دهند.
شكل زير عملكرد يك نمونه از شيدر دوكی متحرك را نشان ميدهد:
2- لوور های مکعبی:
لوورهای مکعبی نیز در ابعاد مختلف موجود بوده و ساختار کلی آن پروفيل آلومينيومی می باشد.
- لوور های کامپوزيت:
این لوور ها از ورق کامپوزیت به صورت باکس شده تولید می شوند و دارای تمام قابلیت های نمای کامپوزیت می باشند.
لوور Sun Breaker Systems:
لوورهای آلومینیومی در ساختمان های مسکونی، ادارات، مدارس، مجموعه های ورزشی و در هر ساختمان دیگری که در آن زیبایی و ایجاد فضای راحت و نور و دمای مناسب مورد توجه است، مورد استفاده قرار می گیرد. این لوورها قابلیت پرداخت آنادایز برای رنگ های، نقره ای، طلایی، برنز و سیاه را داراست و در صورت استفاده از رنگ لاکی (پودری) در هر رنگ استاندارد RAL رنگ، می تواند تولید شود. لوورهای زاویه دار تأثیر تشعشع خورشید را تا 80% کاهش داده و باعث می شود تا مصرف انرژی تا 30% کاهش یابد. لوورهای آلومینیومی به خاطر استفاده از آلیاژ 6.63 آلومینیوم بیشترین مقاومت را در برابر بادهای بیش از 150 کیلومتر بر ساعت در نامطلوب ترین شرایط تضمین می نماید که پس از نصب نیاز به نگهداری خاصی ندارد. طراحی متنوع و جذاب تیغه ها با سایزهای 100، 120، 150، 170، 200، 225، 400 میلیمتر ترکیب زیبایی با انواع مصالح مختلف مورد استفاده در نمای ساختمان ایجاد می کند. فریم ها برای تسهیل در نصب، در قرنیز کف پنجره ها، پیش آمدگی ها و یا هر نوع دیگری از سازه طراحی شده است. فریم های مورد استفاده برای ساختن همه مدل از آلومینیوم اکسترود شده با آلیاژ 6.63 با ضخامت 3، معمولا با رنگ یکسان با تیغه ها ساخته می شود.