نورپردازی مدرن
نورپردازی مدرن
بازی با نور
از تاثیرات روانی رنگ خاکستری در دکوراسیون داخلی منزل در خلق فضایی ظریف و ماهرانه استفاده کنید. بسیاری از مردم تصور میکنند خاکستری رنگ آرامش و امنیت است، اما این تصور همیشه صحیح نیست. رنگ خاکستری میتواند یک معماری داخلی فوقالعاده زرق و برقدار و مجلل یا به راستی وحشتناک خلق کند. بگذارید با بخش خوب آن آغاز کنیم:
در کاربرد صحیح، رنگ خاکستری میتواند منجر به طراحی داخلی ظریفی شود بدون آنکه بیش از حد قدیمی و محافظهکارانه به نظر برسد. اگر میخواهید فضایی آرام و پر اعتماد به نفس خلق کنید. این رنگ گزینه مناسبی است. برای تاثری روانی بیشتر این رنگ، بهتر است آن را با رنگ سفید و رنگهای خنثی دیگر ادغام کنید، اما لازم نیست به همین اکتفا کنید. رنگ خاکستری میتواند یک رنگ پس زمینه فوق العاده برای رنگهای شدید و تند باشد. اگر بتوانید سایههای صحیحی از رنگ خاکستری به دست آورید، میتوانید یک طرح ماجراجویانه به اتاقتان ببخشید. این رنگ میتواند رنگهای دیگر را به وجود آورد.
جدا از این تاثیرات روانی رنگ خاکستری، این رنگ ویژگی و خاصیت عملی دیگری دارد که این رنگ را برای رنگهای دیگر بسیار مناسب میکند، به این صورت که میتوان آن را به عنوان یک رنگ ترکیبی استفاده کرد. یعنی مقداری از آن را به رنگهای ترکیبی استفاده کنید و طرحی مسحورکننده خلق کنید. خاکستری هر رنگی را زنده میکند.
از طرف دیگر، رنگ خاکستری اغلب رنگهای دیگر را نیز در برمیگیرد اما هرکدام از این طیفها تاثیر متفاوتی دارد، برای مثال اگر شما بیش از یک دیوار را زرد تیره که طیف خاکستری دارد رنگ آمیزی کنید و اتاق را با قهوهای تیره ادغام کنید، دکوراسیون اتاق نشیمن و طراحی داخلی به نظر کسلکننده و خستهکننده میآید. اما خاکستری خالص میان ترکیبهای رنگی میتواند منجر به ظاهری ظریف و روشن شود.
از معایت رنگ خاکستری این است که آن را در سطح گستردهای از دکوراسیون داخلی استفاده کنید، بدون اینکه رنگ دیگری را با آن ترکیب کنید.رنگ خاکستری فضای شما را مسحورکننده میکند و به فضای کسلکننده و سرد شما پایان میدهد.
با ادغام رنگ خاکستری با رنگ سفید یا با رنگهای قوی، این رنگ، شیک و یک بوم ظریف در زندگی شما میشود.
رنگ قرمز رنگ گرم و پر انرژی ای هست که در روانشناسی رنگها ویژگی های روانیش رو بیان کردیم. این رنگ رو بیشتر در رستوران ها برای بر انگیخته شدن اشتها استفاده میکنن. قرمز رنگ مورد علاقه خیلی هاست. خیلی ها علاقه دارن در دکوراسیون داخلی منزلشون قرمز رو استفاده کنن و به وسیله این رنگ خونشون رو زیبا تر کنن. در این مطلب، استفاده رنگ قرمز رو در دکوراسیون داخلی خانه بررسی میکنیم و نکات مربوطش رو بررسی می کنیم.
مبلمان با رنگ قرمز
ویژگی رنگ قرمز
ویژگی اصلی رنگ قرمز انرژی و گرماش هست. در واقع یک رنگ داغه و بیش از حد تولید هیجان میکنه. در مواردی که این رنگ بیش از حد استفاده بشه باعث عصبی شدن فرد میشه و انسان رو کلافه میکنه ولی اگر در کنار رنگهای خنثی و خنک استفاده بشه، گرمای خوشایندی داره و ایجاد صمیمیت و راحتی میکنه.
استفاده از قرمز در خانه
قرمز در دکوراسیون داخلی
در دکوراسیون داخلی بهتره از این رنگ به تنهایی و یا به عنوان رنگ غالب استفاده نشه. دلیلش هم اینه که رنگ تندیه و بیش از حد تنش ایجاد میکنه و همونطوری که گفتم اگر زیاد استفاده بشه کلافه کننده میشه. بهتره در دکوراسیون داخلی از قرمز به عنوان رنگ مکمل استفاده بشه. به عبارتی رنگ غالب رو رنگ دیگه ای انتخاب کنیم و از قرمز به عنوان رنگی که به کار جهت میده و ایجاد احساس میکنه استفاده کنیم. به عنوان مثال میشه رنگ قرمز رو به وسیله یه نوار رنگی روی دیوار یا سقف یا کف استفاده کرد. یا یه تابلو و یا یه دکور زیبا مثل جا شمعی و یا حتی یک کوسن.
ترکیب قرمز و سفید در دکوراسیون داخلی
به طور کلی توصیه میکنم این رنگ انرژی زا رو به عنوان آرایش منزلتون حتما (در صورت تناسب رنگی) استفاده کنین چرا که بسیار زیبا و خوشاینده، ولی هیچوقت اون رو به عنوان رنگ اصلی خونه به کار نبرید.
قرمز در نشیمن
نشیمن قسمتی از خانه اس که احتیاجی به هیجان و تحریک روحی نداره و رنگی به این تندی مناسب نشیمن نیست. دلیلش هم اینه که ما در نشیمن به دنبال آرامش و خوردن یک چای دلچسب، دیدن فیلم و صحبت با خونواده هستیم و این همه هیجان مناسبش نیست. در نشیمن بهتره از رنگهای ملایم تر استفاده بشه. البته این رو هم باید در نظر داشته باشیم که رنگهای سرد هم کسل کننده هستن و نباید به تنهایی در نشیمن استفاده بشن.
قرمز در نشیمن
قرمز در ناهار خوری
قرمز رنگی هست که در رستوران ها و غذا خوری ها خیلی کاربرد داره و برانگیزاننده اشتهاست. البته در صورتی که به اندازه مناسبش استفاده بشه. رنگ مناسبی برای ناهار خوری هست و بهتره با المانهایی این رنگ رو گنجوند.
دکوراسیون سفید و قرمز
نور پردازی قرمز در اتاق خواب
چراغهای توکار قرمز در قسمتهایی از خانه کاربردهای عالی دارن. یکی از جاهایی که این نور پردازی میتونه در زمان خودش خوشایند باشه اتاق خوابه. از اونجا که اتاق خواب محل استراحته و اکثرا رنگهای ملایم رو برای این مکان استفاده میکنن تا آرامش کافی فراهم بشه، استفاده نور پردازی قرمز میتونه خوشایند باشه و در مواردی از کسل کنندگی اتاق خواب کم کند.
ترکیب قرمز و سفید در دکوراسیون داخلی
به شخصه زیبا ترین و خوشایند ترین ترکیب رنگی که با قرمز دیدم و میپسندم، سفید بوده. مخصوصا سفید مایل به شیری که در عکسهای بالا هم مشاهده میشه. ملایم بودن سفید و ظرافتی که داره، در ترکیب با شدت و تندی قرمز ترکیب فوق العاده ای میده که گرما و صمیمیت رو به ارمغان میاره.
قرمز و سفید در دکوراسیون داخلی
اگر قرمز رو به همراه رنگهای ملایم گرم و یا طرح هایی مثل طرح چوب به کار ببرید، فضایی سنتی ایجاد میشه و اگر این رنگ رو در کنار رنگهای خنک و ملایم استفاده کنین فضایی مدرن ایجاد میشه.
کاربرد رنگ آبی در دکوراسیون داخلی
دلیل اینکه اغلب افراد رنگ آبی را به بقیه رنگها ترجیح می دهند، بی انتها بودن این رنگ است. آبی رنگ اقیانوس است، رنگ دریا، رنگ رودخانه...
رنگ آبی استرس و نگرانی را از بین می برد و باعث فروکش کردن تنش می شود. آبی افراد را دعوت به صحبت و گفتگو می کند، به فضا آرامش می بخشد و محیطی صلح آمیز ایجاد می کند. به همین دلیل اکثر روانپزشکان برای افرادی که مضطرب هستند، استفاده از این رنگ را پیشنهاد می کنند.
استفاده از طیف های آبی ملایم و روشن برای فضاهای استراحت مناسب است. ترکیب آبی و سفید ترکیبی کلاسیک می آفریند که همیشه زیبا می ماند.
آبی مناسب ترین رنگ برای سرویس های بهداشتی محسوب می شود. فیروزه ای ملایم نیز برای سرویس های بهداشتی کوچک مناسب است، زیرا باعث می شود که فضا بازتر و وسیع تر جلوه کند. معمولا بهتر است در سرویس ها از طیفی از آبی استفاده کنید که بیشتر به رنگ انواع آبها نزدیک باشد، مثل آبی آکواریوم، آبی فیروزه ای و یا سبز- آبی.
آبی همچنین رنگ شب است و از این جهت گزینه مناسبی برای رنگ اتاق خواب است. از طیف های خواب آور رنگ آبی، مثل آبی ملایم، آبی - طوسی و آبی لاجوردی بیشتر در اتاق خواب استفاده کنید.
آبی های ملایم و پر انرژی با وسایل و اثاثیه با رنگ روشن و شاد بخوبی هماهنگ هستند و تاثیر خوبی دارند. برای مثال دیوارهای اتاق کارتان را می توانید به رنگ آبی روشن رنگ آمیزی کنید. حتی اگر فقط یک دیوار را آبی کنید و دیوارهای دیگر را سفید کافی است؛ در همین حد هم تاثیر رنگ آبی را روی محیط متوجه خواهید شد.
در اتاق های شمالی بهتر است بیشتر از آبی فیروزه ای و در اتاق های آفتابگیر از آبی های روشن مثل آبی آسمانی استفاده شود.
آبی یک رنگ اجتماعی و رنگ برقراری ارتباط است. به همین جهت، بهتر است از آن بیشتر در اتاق نشیمن استفاده شود. برای ایجاد محیطی گرم و پر از نشاط از آبی های تیره تر و هم چنین برای ایجاد فضایی باز و وسیع از آبی های ملایم استفاده کنید.
تمام طیف های رنگ آبی به شدت با سفید هماهنگ و متناسب هستند و در کنار هم فضای زیبایی ایجادمی کنند.یکی دیگر از رنگهای زیبا در کنار آبی، رنگ زرد است.