ملات چيست؟
ملات چيست؟
از ملات چه می دانید؟
ملاتها از جمله چسبهاي ساختماني هستند که موجب اتصال مصالحبه يکديگر مي شوند. به عبارت ديگر ماده اي است خميري که براي چسباندن قطعات مصالح به يکديگر وتامين بستري براي توزيع بار و بالاخره اندود کاري سطوح داخلي و خارجي ساختمان وبند کشي نماها به مصرف مي رسد.
ملات ها از دو قسمت اصلي تشکيل مي شوند يکي از اين دو قسمت چسب ملات است که داراي حجم کم بوده و ديگري پرکننده ملات که 80 درصد از حجم ملات را تشکيل مي دهد.
به عنوان مثال ملات ماسه و سيمان را مي توان نام برد. سيمان به عنوان چسب ملات و ماسه به عنوان جسم پرکننده ملات هستند.
ملات ها به دو قسمت تقسيم مي شود:
الف) ملات هاي زودگير که معمولا ماده اصلي آن گچ است. از ملات هايي با سيمان زودگير نيز مي توان نام برد. اين ملات ها بسيار زود گير بوده و معمولا 3 تا 4 دقيقه پس از مخلوط شدن با آب، شروع به سخت شدن مي نمايد و پس از گذشت 10 تا 15 دقيقه عمليات سخت شدن پايان مي يابد.
ب) ملات هاي ديرگير که ماده چسبنده اصلي آن سيمان مي باشد. اين ملات ها در مجاورت هوا و در زير آب سخت مي شوند. زمان سخت شدن اين ملات ها معمولا پس از 2 ساعت شروع مي شود و پس از حدود 48 ساعت به 80 درصد سختي خود مي رسد.
نکات مهم در رابطه با ملات
ملات بايد در برابر نيروهاي جوي و نيروهاي فشاري و کششي ساختمان مقاوم باشد.
ملات بايد قابليت نگهداري آب را داشته باشد. اين خاصيت مهم مانع از آب انداختن ملات و در نتيجه ايجاد لايه نازکي آب بين مصالح و ملات و نهايتا از بين رفتن چسبندگي بين ملات و مصالح ساختماني مي شود.
بالا رفتن مقاومت فشاري در ملات نسبت مستقيمي با افزايش مقدار ماده چسبنده و رابطه معکوسي با افزايش اندازه آب دارد.