انواع دیوار برشی بتن مسلح
انواع دیوار برشی بتن مسلح
دو نوع دیوار برشی بتن مسلح وجود دارد:
دیوار برشی در جا: در دیوار برشی در جا به منظور حفظ یکنواختی و پیوستگی میلگرد های دیوار، به قاب محیطی قلاب می شوند.
دیوار برشی پیش ساخته: در دیوار های برشی پیش ساخته یکنواختی و پیوستگی با تهیه کلیه های ذوزنقه شکل در طول لبه های پانل و یا از طریق اتصال پانلها به قاب توسط میخهای فولادی صورت می گیرد .
تأثیر شکل دیوار: تعبیه بال در دیوارها برای پایداری و شکل پذیری سازه بسیار مفید می باشد.
نیروهایی که به دیوارهای برشی وارد می شوند :
به طور کلی دیوار های برشی تحت نیروهای زیر قرار می گیرند:
نیروی برشی متغیر که مقدار آن در پایه حداکثر می باشد.
لنگر خمشی متغیر که مقدار آن مجددا در پای دیوار حداکثر است و ایجاد کشش در یک لبه (لبه نزدیک به نیروها و فشار در لبه متقابل می نماید) با توجه به امکان عوض شدن جهت نیروی باد یا زلزله در ساختمان، کشش باید در هر دو لبه دیوار در نظر گرفته شود.
نیروی محوری فشاری ناشی از وزن طبقات که روی دیوار برشی تکیه دارد.
معرفی برج میلاد:
برج میلاد شاخص ترين ساختمان شهر تهران با ارتفاع 435 متر ششمین برج بلند تلويزيوني و مخابراتي دنيا در نوع خود است.
برج ميلاد شامل پي، ساختمان پاي برج (لابي)، شفت، ساختمان راس و دكل مخابراتي و تلويزيوني است.
وزن تقريبي برج حدود 150 هزار تن، بيشترين قطر سازه رأس 60 متر در تراز280 متري ، حجم بتن ريزي كل پروژه حدود 63 هزار متر مكعب وحجم شيشه مصرفي حدود 17 هزار متر مربع است.
كاربري برج تسهيل و گسترش ارتباطات بيسيم (Wireless) در سطح تهران بزرگ، بهينه سازي و گسترش پوشش راديو و تلويزيون (VHF/UHF/FM)، ايجاد زير ساخت هاي تلويزيوني ديجيتال (DVB/MVDS)، هواشناسي و كنترل ترافيك و گردشگری است.
فناوری های جدید ساختمان-سیتم jk
سيستم jk هم يکي از فناوري هاي جديد در صنعت ساختمان، این فن آوری از بافت فولاد تقویت شده تشکیل شده که با تزریق بتن سبک به درون این بافت، استحکام و یکپارچگی منحصر به فردی برای هر نوع سازه به وجود می آورد . به همین دلیل نیازی به چارچوب و اسکلت بندی ندارد. همچنین سازه های فولادی به طور کامل داخل کارگاه تکمیل شده و برای نصب به محل ساختمان انتقال داده می شوند.
آزمایشات نشان می دهند سازه های این تکنولوژی در مقابل زلزله، سیل، طوفان و حریق کاملا مقاوم هستند.
از ديگر مزیت های اين سيستم، صرفه جویی در مصرف بتن، عدم نیاز به نیروی انسانی متخصص و پرتعداد، کاهش نیاز به تجهیزات سنگین و پیچیده مي باشد.
اجزای تشکیل دهنده سیستم جی کی (JK)
بیم (beam): سازه ایست شبیه خرپا که از مفتول گالوانیزه ساخته می شود.
پنل (panel): بخش اصلی این سیستم است و شامل ورق های گالوانیزه مشبک می باشد.
بتن سبک (alleviated concrete) : شامل مخلوطی از ماسه بادی، سیمان، پلی استایرن و الیاف پلی پروپیلن است.
انواع ترک در ساختمان
ترک های عمیق: این ترک ها گاهی به طور دائمی به وجود می آید و دلیل آن نشست مرتب پی است که در این صورت ، بودن ساکنان در ساختمان خطرناک است.
ترک های ثابت: معمولا پس از نشست پی، تحرک ساختمان کم می شود. این پدیده بر اثر قطع رطوبت و فشرده شدن سطح زیر پیش می آید. در نتیجه، شکست و افت دیوارها و اسکلت بنا نیز متوقف، و حالت ترک ثابت می شود.
موی ترک های معمولی: این ترک ها در اثر افت های کوچک در اسکلت بنا و به واسطه نیروها و در مواردی به علت نوع مصالح اندود به وجود می آیند. رطوبت، انقباض و انبساط حاصله در مقابل خشک شدن سطوح مرطوب، باعث ایجاد ترک های مویی می شود.
روش تعمیر ترک ها
همانطور که گفتیم، بر اثر نشست ، ترک هایی به وجود می آید که برخی از آنها مویین و ریز هسنتد . با خالی کردن اطراف آنها و با " کشته کشی " و کشیدن پنبه آب روی سطوح ترکهای مویین آنها گرفته و آماده نقاشی می شوند.
ترکهای نیمه عمیق
بر اثر حرکت پذیری سقف توفال که از انقباض و انبساط رطوبت و حرارت حاصل می شوند. ترکهایی به وجود می آید . این ترکها را با نوک کاردک و ماله خالی می کنیم و پس از " آماده کشی " و پرداخت کشته و پنبه زنی، ترکها را می گیریم و آماده نقاشی میکنیم.
ترکهای عمیق
اطراف ترک را با تیشه می تراشیم و سپس درز آن را کاملا خالی می کنیم. کار بردن گچ دستی و کف کش کردن ، درون ترک را پر و سطح آن را با گچ آماده صاف می کنیم. سپس با گچ کشته و پنبه اب، سطح آن را کاملا پرداخت و آماده نقاشی می کنیم.
درز انقطاع: برای جلوگیری از خسارت و کاهش خرابی ناشی از ضربه ساختمانهای مجاور به یکدیگر ، بویژه در زمان وقوع زلزله، ساختمانهایی که دارای ارتفاع بیش از 12 متر یا دارای بیش از 4 طبقه هستند ، باید به وسیله درز انقطاع از ساختمانهای مجاور جدا شوند ؛ همچنین حداقل درز انقطاع در تراز هر طبقه برابر 100/1 ارتفاع آن تراز از روی شالوده است. این فاصله را می توان در محلهای لازم با مصالح کم مقاومت که در هنگام زلزله در اثر برخورد دو ساختمان به آسانی مصالح مزبور خرد می شوند ، پر کرد.
درز انبساط: برای جلو گیری از خراب های ناشی از انبساط و انقباض ساختمان بر اثر تغییر در جه حرارت محیطخارج یا جلو گیری از انتقال بار ساختمان قدیمی مجاور به ساختمانی که جدید احداث می شود، همچنین در مواردی که ساختمان بزرگ است واز چند بلوک متصل به هم تشکیل می شود، باید به کار بردن درز انبساط در محل مناسب پیش بینی شود. حد اقل فاصله ای از ساختمان با اجزای ساختمانی که باید در آن درز انبساط پیش بینی شود به نوع ساختمان، تعداد طبقات، مصالح مصرفی و آب وهوای محل احداث بستگی دارد. بنابراین باید با مطا لعه کافی محل اندازه آن را مهندس طراح تعیین کند . برای پوشاندن و پرکردن فواصل درز انبساط از موادی که قابلیت ارتجاعی داشته با شند استفاده می شود این فواصل نباید با مصالح بنای یا ملات پر گردد.
دفع خطر از گودهای پایتخت؟
گودبرداریها در پایتخت با تدوین قاعده جدید ساختمانی، بهصورت رسمی جزو عملیات ساختوساز قرار گرفت و مشمول نظارت توام مهندسناظر و مدیریت شهری شد. در پی بخشنامه شهرداری به مراجع صدور پروانه، انجام هر نوع عملیات از سطح زمین پایینتر، بدون اعلام مکتوب مهندسناظر به شهرداری، ممنوع است. هرچند قاعده تعیینشده برای گودبرداری، حفاریهای عمیق برجسازها را نظارتپذیر و عوامل ساختمانی را متعهد به رعایت اصول در مراحل مختلف گودبرداری میکند، اما دفع کامل خطر از گودها نیازمند اقدامات مکمل است.