بتن رنگی چیست؟
بتن رنگی چیست؟
کفپوش های بتن سخت یا به عبارت دیگر بتن صنعتی، متشکل از دو لایه بوده که به صورت همزمان اجرا می گردد.لایه زیرین، بتن معمولی ساختمانی است که پس از تسطیح روی آن را با روکش بتن سخت کاور می کنند. این روکش ها علاوه بر مقاومت بالا باید دارای تنوع ظاهری زیادی بوده تا بتوانند رضایت سلایق مختلف را براورده نماید. پس ناگذیر به استفاده از بتن رنگی خواهیم بود. کفپوش بتن رنگی به دو صورت بتن رنگی ساده و بتن رنگی صنعتی می باشد. بتن رنگی ساده از ترکیب آب، سیمان سفید، رنگ، شن و ماسه ی معمولی ساخته شده و مشخصات مکانیکی همچون بتن ساختمانی را دارد و تنها تفاوت در ظاهر و رنگ آن می باشد. در بتن رنگی ساده می توان از شن و ماسه ی رنگی به جای شن و ماسه ی معمولی نیز استفاده نمود. در بتن رنگی صنعتی آب، سیمان سفید و رنگ، مانند بتن رنگی ساده بوده و تفاوت در نوع سنگ دانه ها می باشد. این سنگ دانه ها از مواد و ترکیبات سخت با مقاومت سایشی و فشاربسیار بالا به همراه ترکیبات صنعتی تهیه می گردند. سنگ دانه های صنعتی مقاومت سایشی و فشاری چند ده برابر بیشتر نسبت به شن های طبیعی و معمول را دارا بوده و به همین دلیل بتن متشکل از انها بتن ضد سایش و سخت نامیده می شود.
نکاتی در مورد سازه های بتنی
1. حداقل طول وصله در تیر ها، ستون ها و دال ها، 55 برابر قطر آرماتور رعایت گردد. در صورتی که طول وصله کمتر از این مقدار باشد، محاسبات مربوطه در دفترچه محاسبات اضافه شود.
2. در ستون های قاب های با شکل پذیری متوسط و زیاد، توجه شود که حداکثر نسبت آرماتور طولی در محل وصله به 6% محدود گردد. لذا در صورتی که نسبت آرماتور ستون بیش از 3% باشد، باید آرماتور های مقطع، در طول ستون در محل های متفاوت وصله شوند به نحوی که در هر مقطع ستون، نسبت آرماتور از 6% فراتر نباشد.
3. طبق بند های 9-20-3-2-2-7 و 9-20-4-2-3-10 در قاب های با شکل پذیری متوسط و زیاد، در محل اتصال ستون به شالوده، باید آرماتور عرضی حداقل در طول 300 میلیمتر در شالوده ادامه یابد. همچنین در قسمت های خارج از ناحیه بحرانی ستون ها (محدوده میانی ستون ها) طبق بند 9-12-6-4-1 حداکثر فاصله بین آرماتور های عرضی ستون به d/2 محدود می شود.
برای تولید کفپوش بتنی (پیورس) به روش خیس متراکم، ابتدا بتن با اسلمپ بالا وارد قالبهای کفپوش (که قالبهای کفپوش دارای ابعاد و ضخامت های مختلف هستند) می شود . پس از ورود بتن به قالب های کفپوش پرس 400 تنی پرس گردیده و آب مازاد بتن از کفپوش خارج میگردد. پس از این مرحله پیورس ها (کفپوش های بتنی) روی پالت قرار گرفته و پس از بسته بندی پیورس ها به اتاق بخار برای طی مراحل کیورینگ منتقل میشوند.
پیورس های بتنی تولیدی به این روش دارای مقاومت بسیار بالایی در مقابل سیکل های یخبندان و استانداردهای مکانیکی میباشند.