اصول طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه
اصول طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه
از روزگاران قديم طبقات چوبي و سنگي در محيط خانه و محل کار جهت استفاده از فضا، وجود داشته و مورد استفاده قرار مي گرفت.
امروزه با توجه به محدوديت منابع، بالا بودن قيمت چوب هاي ماسيو، وزن بالاي چوب مايسو و پيشرفت علوم استفاده از موادي همچون تخته خرده چوب، تخته فيبر(MDF) و انواع پانلها با روکش طبيعي يا مصنوعي بيشتر مورد توجه قرار گرفته است.
به طور کلي اجرای کابينت آشپزخانه شامل دو مرحله ميشود:
مرحله اول ساخت کابينت و مرحله دوم شامل نصب کابينت در آشپزخانه ميباشد.
در ساخت کابینت باید مراحل زیر رعایت شود:
** اندازه برداری و ترسیم پلان آشپزخانه
** طرح اولیه (پیش طرح) و چیدمان نقشه (رعایت اصول فنی، داشته ها و نظرات مشتری)
پيش طرح به منظور ايجاد منظره اي از طرح نهايي در ذهن خريدار ميباشد، به نحوي که بتوان توضيحاتي را از روي آن براي خريدار بيان نمود و سليقه ودرخواست او را در طراحي اصلي پياده نمود.
منظور از رعایت اصول فنی منظور همان اندازه بین کابینت و یخچال، اجاق گاز و ... می باشد.
منظور از داشته ها اندازه ی ماشین ها، فرگاز ویا هر چیز دیگری جای آن، (پهنا، عمق، عرض) می باشد.
** نقشه نهایی با تایید مشتری و تهیه قرارداد و قسمت مالی کار
** تهیه چک لیست (آنالیز یا خرد کردن نقشه - شامل کلیه محاسبات برشکاری می باشد).
** ساخت و تهیه صورت جنس کار که جنس مواد مصرفی از قبیل مواد اولیه و مواد کمکی مشخص می شود. (بدنه کابینت، در، صفحه، یراق آلات، شیشه، خرده ریزه ها)
** اجرای برشکاری با توجه به محاسبات انجام شده و لیست چوب
** مراحل لبه چسبانی - سوراخ زنی - شیار زنی و ...
** عملیات مونتاژ
** هماهنگی و انتقال و نصب کار
** کنترل کیفیت و تحویل کامل (گرفتن رضایت نامه در انتهای کار از مشتری)
استاندارد کابینت های زمینی:
ارتفاع cm 70 تا cm 72 و عمق cm 55 ، پهنا متفاوت است از cm25 تا cm 60 میباشد.
استاندارد کابینت های دیواری:
ارتفاع از cm 70 تا cm 105 و عمق استاندارد cm 30-29 است.
فاصله بین کابینتهای زمینی تا هوایی روی صفحه تا زیر صفحه بین 55 تا cm 60 است.
اندازه ارتفاع کابینت زمینی cm 90 می باشد . (cm72 خود یونیت ، cm 14 پایه و cm4 خود رویه).
صفحه های رویه کابینت:
صفحه های رویه کابینت با روکش فرمیکا در ابعاد m 1/4 طول ، cm 60 عرض ، وضخامت cm 4-5/3 می باشد.
صفحه ها برای کانتر های گرد و لب گرد با ابعاد m 1/4 و cm 65 میباشد و برای صفحه های مینی کانتر m 1/4 و cm 35 تا cm 35 مورد استفاده قرار می گیرد.
اندازه پاخور استاندارد: m 1/4 و cm 16 و mm 16
صفحه ی هالوژن (تاج هالوژن) به ابعاد m 1/4 و cm 10 یک لب تخم مرغی و کاملا تخم مرغی (تا 180 درجه گرد شده) – یا یک لب تخم مرغی به ابعاد m1/4 و cm 35 یا m1/4 و cm60 ویا m1/4 cm65 دو لب گرد می باشند.
لبه های کار را در صورتی که نوار چسب نداشته باشند را با چسب پاتکس و نوار های رزین دار را به کمک اتو روی کار می چسبانند که دارای چسب ترموپلاست می باشند.
نوارهای موردمصرف دیگری به نام pvc که توسط دستگاه چسبانده میشوند وجنس آن ازپلاستیک است.
مواد مورد مصرف در کابینت آشپزخانه:
نئوپان لترون - MDF ملامینه – روکشهای فرمیکا (H.P.L) و روکش PVC
سینک بر دو نوع است: سینک تو کار و سینک رو کار
اجاق گاز بر دو نوع صفحه ای و فردار است.
هود بر 3 نوع است: هود شومینه ای یا قیفی – هود آیلند یا جزیره ای – هود زیر کابینت
مایکرو ویو یا آون
برای اجرای کابینت، کشیدن پلان تا چیدمان و طراحی از برنامه کامپیوتری KITCHEN DRAW و برنامه های گرافیکی دیگر همچون 3DMAX میتوان استفاده کرد که موجب افزایش کیفیت کار و سرعت عمل بالا در کار می شود.
از هزینه کابینت60% به زمینی و 40% به کابینت هوایی تعلق می گیرد.
نکته1) شیر فلکه های داخل کابینت حتما باید بسته باشند تا در صورت باز شدن شیر اصلی آب وارد کابینتها نشود .
نکته2) هنگام سوراخ زنی برای نصب کابینت باید با معمار ساختمان مشورت شود.
در صورتی که در ویترین از هالوژن استفاده شود نیازی به برش طبقه نیست و از شیشه استفاده می شود.
در صورت استفاده از هود زیر کابینتی باید کابینتهای بالای هود را بین cm 25 تا cm30 از ارتفاع آن را کم کرد – یعنی ارتفاع به 600 می رسد.
استفاده از دکور بدنه:
منظور از دکوربدنه، استفاده از طرح در، درجایی که کابینت به رسیده باشد.
هزینه ی دکور بدنه برمبنای هزینه ی یک در محاسبه و برآورد می شود. استفاده از دکوربدنه سلیقه ای است و می توان بجای آن از کابینتهای گوشه ای هم استفاده کرد.