مهدی زارع افزود: در شهری مانند تهران و یا تبریز که بر روی یا در مجاورت پهنه گسلهای فعال ایجاد شده اند ، در زمان انجام عملیات ساخت و ساز امکان پدیدار شدن گسل های پنهان وجود دارد. وی اظهار داشت: اینکه گفته شده گسل های جدیدی در تهران شناسایی شده به این معنا نیست که این گسل ها جدیدا ایجاد و نمایان شده اند بلکه گسل هایی هستند که در آخرین فاز کوه زایی ایجاد شده اند ولی از نظر پنهان هستند و به دلیل رسوبات سطحی یا ساخت و سازهای قدیمی پوشیده مانده و تاکنون قابل رویت نبوده اند.
زارع ادامه داد: زمانی که می خواهد بزرگراه یا تونلی در تهران ایجاد شود باید عملیات گودبرداری انجام شود و یا ترانشه هایی حفر شود که حفر این ترانشه ها ادامه گسل های موجود در شهر را نمایان می کند. وی گفت: به عنوان مثال زمان ساخت بزرگراه های ستاری در غرب تهران ، بزرگراه امام علی (ع) در شرق تهران یا بزرگراه بابایی ، تونل های رسالت ، نیایش و توحید، ترانشه هایی حفر شد که گسل های پنهان زیادی را نمایان کرد . بنابراین نمایان شدن گسل ها به زمین شناسان این شانس را می دهد که اطلاعات و شناخت بیشتری از منطقه به دست آورند
معاون پژوهشی و فناوری پژوهشگاه زلزله شناسی افزود: زمانی که بخشی از بزرگراه شرق تهران را در منطقه هنگام می ساختند با حفر ترانشه بخشی از گسل شمال قنات کوثر در شرق تهران و یا زمان گسترش بزرگراه شهید زین الدین بخش جنوبی گسل قنات کوثر نمایان شد.
زارع گفت: کسب اطلاعات بیشتراز موقعیت زمین در یک منطقه بسیار مهم است مثلا تا قبل از پیدا شدن گسل پنهان یک منطقه ممکن است برآورد شود که قدرت لرزه زایی آن گسل در زمان وقوع زلزله 7 ریشتر است در حالی که توان لرزه زایی واقع بینانه 5 /7 ریشترباشد که با این حفریات جدید می توان به اطلاعات جدیدی در مورد طول و میزان جابه جایی در گسلها دست یافت. وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر روند ساخت و ساز در پهنه های گسله و خطرناک مانند منتهی علیه شمال تهران و شمال تبریز به منظور افزایش تراکم و تمرکز دادن جمعیت گسترش یافته که این مسئله خطرناک است .