بتن خود تراکم چیست؟
تراكم بتن چیست؟
خارج كردن هواي بتن و نزديك كردن ذرات جامد به يكديگر را تراكم گويند.
هدف از تراكم كاهش هواي محبوس ناخواسته در بتن مي باشد. تا انجا كه كل هواي مذكور بيش از ١.٥ درصد نباشد.
بتن خود تراکم چیست؟
علاوه بر انواع بتن که تا به اینجا برای شما کاربران عزیز توضیح داده شد، نوع دیگری از بتن نیز وجود دارد که به آن بتن خود تراکم می گویند. در مقالات قبلی در مورد انواع مختلف بتن از جمله بتن سبک، بتن سنگین، بتن پیش تنیده، بتن پیش ساخته، بتن آماده، بتن مگر، بتن شفاف، بتن مسلح (بتن آرمه)، بتن عایق و فوم بتن توضیح داده ایم. در این بخش قصد داریم بتن خود تراکم (SCC) را برای شما معرفی کنیم.
نقص بتن در ژاپن به طور عمده به دلیل نسبت آب به سیمان بالا برای افزایش کارایی است. تراکم ضعیف عمدتا به دلیل نیاز به ساخت و ساز سریع در دهه 1960 و 1970 رخ داد. اوکامورا نیاز به بتن با کارایی بالا را که برای فشرده شدن نیاز به نیروی مکانیکی ندارد را پیش بینی کرد. در طول دهه 1980، اوکامورا و دانشجوی دوره دکترای او با نام Kazamasa Ozawa در دانشگاه توکیو، بتن خود تراکم (SCC) را توسعه دادند که یک بتن منسجم بود اما داری قابلیت جاری شدن و شکل گیری با قالب کار بدون استفاده از هرگونه تراکم مکانیکی بود. این نوع بتن با عنوان بتن خود تراکم شناخته می شود.
خصوصیات بتن خود تراکم به شرح زیر است:
· سیالیت شدید، که معمولا بیش از اسلامپ با جریان آن که معمولا بین 650 تا 750 در جدول جریان است، اندازه گیری می شود.
· بدون نیاز به مرتعش کننده برای فشرده سازی بتن
· جایگذاری آسان
· بدون سرریز شدن و افتراق سنگدانه ها
بتن خود تراکم (SCC) می تواند تا 50٪ در هزینه های نیروی کار صرفه جویی کند. زیرا این نوع بتن 80% سریع تر ریخته می شود. در سال 2005، بتن خود تراکم در کشورهای اروپایی 10 تا 15 % فروش بتن را به خود اختصاص داد. در صنعت بتن پیش ساخته در آمریکا، بتن خود تراکم (SCC)، بیش از 75 درصد تولیدات بتن را تشکیل داد. 38 گروه حمل و نقل در آمریکا، استفاده از این بتن را برای ساخت پروژه راهسازی و پل پذیرفته اند.