مراحل مختلف سیم کشی ساختمان
مراحل مختلف سیم کشی ساختمان
سیم کشی کامل یک ساختمان دارای مراحل متعددی می باشد که هر مرحله از کار طی زمان خاصی انجام می شود بدین معنی که شما نمی توانید تمام مراحل را در یک زمان و پشت سرهم انجام دهید زیرا باید شرایط برای ادامه کار شما آماده باشد. در زیر مراحل برق کشی را خواهم شمرد
1- نقشه:
قبل از هر کاری برای سیم کشی یک ساختمان نیاز به یک نقشه یا طرح کلی از ساختمان داریم که این نقشه می تواند از سوی شما و یا مهندس برق مربوطه ارائه شود. شروع به کار از روی نقشه می تواند به کار شما به عنوان یک برقکار سرعت و ظرافت ببخشد و یک ساختمان را کاملا اصولی و بر اساس استانداردها برق کشی نمائید.
2- اندازه و خط تراز
پس از تعیین نقشه باید برای کلیدها و پریزها جهت آماده کردن برای کنده کاری خط تراز کشیده شود. طبق استاندارهای برق ساختمان فاصله ی کلیدها و پریزها از کف را اندازه گیری کرده و بوسیله شنگ طراز (البته امروزه از لیزر هم برای این کار استفاده می شود) دو سر هر دیوار را نشانه گذاری می کنیم سپس به وسیله ریسمان رنگ یک خط سراسری می کشیم. به این ترتیب اندازه ها دقیق و کلیدها و پریزها هر کدام در سطحی کاملا استاندارد روی دیوار قرار می گیرند.
3- کنده کاری ها
هنگامی که نقشه و طرح کلی شما آماده و خط تراز اجرا شد باید مکان هایی که می خواهیم لوله ها و قوطی های برق را جا دهیم کنده شوند. این کار به روش سنتی با استفاده از تیشه های برقکاری و چکش و قلم انجام می گرفت ولی اکنون با پیشرفت صنعت دستگاه های پیشرفته ایی برای این کار تولید شده اند. که عبارتند از:
الف- شیار زن: این دستگاه بسیار کار آمد می تواند در کندن جای لوله ها و قوطی ها بسیار با دقت عمل کرده و تنها مکان مورد نیاز برای جا دادن آنها را بکند. نمونه های تک تیغ و دو تیغ این دستگاه ها در بازار موجود می باشند که نمونه دو تیغ آنها قابل تنظیم بوده و شما می توانید یک اندازه خاص برای برش روی دیوار را به دستگاه بدهید.
ب- بتن کن یا هیلتی: این دستگاه یک چکش برقی قوی است که می تواند بتن و آجر را به راحتی بکند و برای مواردی که نیاز به کندن بتن و آجر داریم می توانیم ار آن بهره ببریم. نمونه های مختلفی نیز از این دستگاه در بازار موجود می باشد.
۴- قوطی گذاری:
در این مرحله، در محلهایی که کنده کاری شده و از قبل در نظر گرفته شده است به تعداد کافی قوطی قرار میدهیم و با گچ محکم میکنیم و باید قوطیها را هم سطح گچ دیوار نصب نمود و هم تراز با خط ترازمان نیز باشد.
۵- لوله گذاری:
در این مرحله به تعداد کافی و با توجه به مسیرهایی که داریم لوله های بدنه را کارگذاری میکنیم و زانو یا لوله خمها را هم در سقف یا کف به لوله ها متصل کرده و سپس لوله کف و سقف را هم به زانوها ربط میدهیم.
۶- سیم کشی:
در این مرحله به کمک فنر سیم کشی داخل لوله ها سیم میکشیم باید در مرحله لوله گذاری به تعداد کافی لوله گذاشته باشیم تا سیمهای تلفن٬ برق٬اعلام حریق٬ آیفون٬ آنتن و... را جداگانه از لوله های مجزا عبور داد
۷- سربندی:
در این مرحله داخل قوطیها با ارتباط دادن درست و اصولی سیمهای کلید و پریزها را با دقت سربندی میکنیم
۸-نصبیات؛
در این مرحله که آخرین مرحله سیم کشی توکار میباشد کلید پریزها و لامپها را نصب میکنیم.