کاندیدای رشته عمران با کد انتخاباتی ۳۱۰۸
جوان ترین و مصمم ترین کاندیدای هفتمین دوره انتخابات هئیت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران
مهندس مجتبی دارابی
کاندیدای رشته عمران با کد انتخاباتی 3108
· کارشناس ارشد عمران گرایش ژئوتکنیک
· فارغ التحصیل از دانشگاه دولتی زنجان
· مشاور کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران
· ناظر کمیته نما و منظر شهری منطقه 21 تهران
· مدرس دانشگاه
· مدیر عامل شرکت مهندسین مشاور مقاوم سازان
· فعال صنفی و عضو هیئت مؤسس گروه صنفی و مهندسی پایش
· دارای پروانه اشتغال به کار پایه 2
· بیش از 10 سال سابقه فعالیت در زمینه طراحی ، نظارت و اجرای پروژه های متعدد مسکونی ، اداری و تجاری
حامیان:
· مورد حمایت گروه های صنفی و مهندسی پایش، و دیده بان شهر
· مورد حمایت انجمن دفاتر خدمات الکترونیک شهر
· مورد حمایت جمعی از شرکت های مهندسین مشاور نظام مهندسی تهران
· مورد حمایت جامعه فارغ التحصیلان رشته هایفنی و مهندسی دانشگاه های زنجان و شاهرود
· مورد حمایت جامعه مهندسین پایه 3 و فارغ التحصیلان رشته های مهندسی
· مورد حمایت مجمع خراسانی های مقیم تهران
· مورد حمایت جمع کثیری از اساتید دانشگاهی
دغدغه ها :
1- یکی از دغدغههای مهم جوامع پیشرفته، تهیه و استفاده از تجهیزات و لوازم شناسنامهدار، با راندمان بالا، مصرف انرژی کم و کیفیت بالاست. این امر حتی در تهیه و مصرف کوچکترین لوازم روزمره شهروندان به وفور مشاهده می شود. غافل از اینکه مهمترین سرمایه هر شهروند و در سطح کلان، سرمایه ملی هرکشوری، نیروی انسانی و ساختمان ها و بناهای آن کشور است، که ارتباط مستقیم با آسایش و امنیت شهروندان دارد.
حال این سوال مطرح میشود که چرا با وجود اهمیت این موضوع، معقوله شناسنامه فنی و ملکی ساختمان، کیفی سازی و گرید بندی و برچسب انرژی ساختمانها مغفول مانده است؟
این امر در حالیست که مطابق مبحث دوم مقررات ملی ساختمان شناسنامه فنی و ملکی ساختمان سندی است که حاوی اطلاعات فنی و ملکی ساختمان بوده، و توسط مهندسین مجری ذیصلاح در رشته های مختلف مرتبط با ساختمان، تهیه و تکمیل میشود و توسط سازمان نظام مهندسی استان صادر و در اختیار خریداران و بهرهبرداران قرار میگیرد.
2- یکی دیگر از دغدغههای حال حاضر جامعه مهندسی تلاش در جهت ایجاد ارتباط تنگاتنگ بین محیط دانشگاه و نظام مهندسی و محیط کار میباشد. متاسفانه بسیاری از فارغ التحصیلان رشته های مهندسی خانه صنفی خود که همانا نظام مهندسی ساختمان میباشد را نشناخته و از جایگاه واقعی خود در جامعه غافلند و اطلاعات و دانسته های آنان متناسب با محیط واقعی کار نمیباشد. همچنین به وفور مشاهده شده که دانش آموختگان رشتههای مهندسی به دلیل عدم وجود بستر مناسب جهت کارآموزی و کاریابی وارد حرفههای غیر مرتبط با جامعه مهندسی شده اند.
تلاش ما ایجاد بستر های مناسب جهت ارتباط بیشتر بین دو قشر با تجربه و حرفه ای جامعه مهندسی، و قشر جوان و فارغ التحصیل رشتههای مهندسی است.
3- از دیگر دغدغه های جامعه مهندسی، نبود حمایت کافی در مواجهه با مشکلات حقوقی و قضایی مهندسین در مجامع قضایی است. سازمان نظام مهندسی استان بایستی با استخدام وکلای مجرب و نیز با ایجاد کمیتههای قضایی و حقوقی منسجم و فعال در سازمان نظام مهندسی جهت پیگیری و احقاق حقوق مهندسان و دفاع از حقوق حقه آنان در مجامع قضایی، و با تخصصی سازی دادگاهها جهت رسیدگی به تخلفات مهندسی گام برداشته و از زیر سوال رفتن حیثیت مهندسین و جامعه مهندسی جلوگیری به عمل آورد. مانند: دادسرای ویژه رسیدگی به تخلفات نظام پزشکی، نیروهای مسلح و مشابه آن.
4- استفاده از مزایای بیمه تامین اجتماعی، بیمه تکمیلی و بیمه مسئولیت مهندسین، در جهت بیمه نمودن مهندسین حقیقی و حقوقی، از منبع مبالغی که سازمان بیمه تامین اجتماعی، برای صدور پروانه ساخت از مالکین و سازندگان، جهت بیمه نمودن کارگران ساختمانی دریافت مینماید بایستی از اولویتهای سازمان نظام مهندسی باشد که متاسفانه تا به امروز به این معقوله پرداخت نشده است و بسیاری از همکاران عزیز و مهندسین حقیقی فعال در عرصه صنعت ساختمان، پس از سالیان سال فعالیت در این عرصه، هنوز از مزایای بیمه برخوردار نشده اند.
5- واقعی سازی تعرفه های طراحی، نظارت و اجرا در تمامی رشته ها، و استفاده از همکاری گروهی سایر رشته های مهندسی در زمینه های طراحی، نظارت و اجرا مانند رشته های نقشه برداری جهت جلوگیری از ایجاد مشکلات آتی.
از محاسن واقعی سازی تعرفه ها، در وحله اول موجب بهبود معیشت مهندسین و ارتقاء شان و منزلت واقعی آنان در جامعه شده و در مرحله بعدی و با تامین معیشت مهندسی باعث جلوگیری از بی اخلاقی حرفهای و رعایت اخلاق حرفهای مهندسین می شود.
اهداف و برنامه ها:
1- ارتقاء جایگاه، شان و منزلت جامعه مهندسی.
2- بهبود وضع معیشت مهندسین با واقعی سازی تعرفه های طراحی، نظارت و اجرا.
3- تخصصی سازی صنعت ساختمان با پیگیری مجدانه اجرای کامل ماده 33 ، تهیه شناسنامه فنی و ملکی، گریدبندی ساختمانها، برچسب انرژی ساختمان، و نیز بکارگیری مجریان ذیصلاح در عرصه ساخت وساز.
4- ایجاد دفاتر نمایندگی سازمان نظام مهندسی در دانشگاههای فنی و مهندسی و شناساندن سازمان نظام مهندسی به فارغ التحصیلان رشتههای مهندسی.
5- عضویت رایگان فارغ التحصیلان رشتههای مهندسی در سازمان نظام مهندسی در سال اول به منظور ایجاد انگیزه و جذب فارغ التحصیلان به سازمان نظام مهندسی و ایجاد مشارکت همه جانبه مهندسین.
6- ارجاع فارغ التحصیلان رشته های مهندسی، به شرکتهای حقوقی تحت نظارت سازمان، جهت آشنایی با محیط کار و کارآموزی، و اعمال امتیاز برای شرکتهای حقوقی در جهت آموزش اصول و فنون مهندسی به کارآموزان و ایجاد انگیزه برای آنان.
7- ایجاد درآمد پایدار برای سازمان نظام مهندسی.
8- ایجاد انگیزه برای مهندسین، جهت شرکت در مجامع صنفی و جلوگیری از بی تفاوتی صنفی.
9- ایجاد سامانه الکترونیکی جهت رسیدگی به مشکلات مهندسین.
در خاتمه با آرزوی موفقیت، پیروزی و سربلندی برای تک تک همکاران گرامی لازم میدانم به این نکته مهم اشاره کنم که " جایگاه واقعی هر مهندس در اختیار خود اوست و با مشارکت پر رنگتر مهندسین در مسائل مربوط به نظام مهندسی، میتوان به جایگاه واقعی جامعه مهندسی دست یافت. بی تفاوتی صنفی، باعث منزوی شدن جامعه مهندسین و تضعیف سازمان نظام مهندسی استان که همان خانه صنفی هر مهندسی است میگردد."