قراردادهای حقوق مالکیت فکری
قراردادهای حقوق مالکیت فکری
پس از ثبت اموال فکری مانند اختراعات، علائم تجاری، طرح های صنعتی و ... در مراجع قانونی ذیربط و کسب حمایت قانونی نسبت به آن ها، بیشتر صاحبان این اموال تمایل به بهره برداری تجاری از آن ها می یابند. در بیشتر این تعاملات تجاری، تنظیم یک قرارداد استاندارد که بتواند با اشراف بر کلیه اصول و قواعد ملی و بین المللی در زمینه حقوق مالکیت فکری، پیش بینی مسائل حقوقی آینده را بنماید از اهمیت بسیاری برخوردار است.
از جمله¬ی مهم ترین قراردادهای مرتبط با موضوعات حقوق مالکیت فکری می توان به قرارداد های فروش حقوق مالکیت فکری، قرارداد های اجازه ی بهره برداری و استفاده از حقوق(لیسانس)، قرارداد های انتقال تکنولوژی و دانش فنی، و ... اشاره کرد که ذیلاً به طور مختصر به بررسی هر یک از این قراردادها در خصوص اختراعات پرداخته می شود:
1- قراردادهای فروش
در این نوع از قراردادها، اختراع ثبت شد ه توسط دارنده حقوق انحصاری اختراع به فروش می رسد و در این شرایط، خریدار تمام حقوق مالی مخترع را به دست می آورد و در استیفای این حقوق، قائم مقام او می شود.
2- قرارداد اعطای مجوز بهره برداری(لیسانس)
در این نوع از قرارداها، اجازه استفاده از یک یا چند عملی که شامل حقوق انحصاری اختراع ثبت شده می باشد توسط دارنده یک اختراع ثبت شده به شخص حقیقی یا حقوقی دیگری داده می شود تا در داخل کشور و برای مدت زمان مشخص اعمال نماید
که هر یک دارای شرایط و ضوابط خاصی است که باید به طور دقیق در قرارداد ذکر شود:
• قراردادهای انتقال دانش فنی
• قرارداد حفظ محرمانگی(عدم افشا)
3- قرارداد مشاوره
کمک یک مشاور حقوقی یا فنی یا گروهی از مشاورانی که در مورد برنامه ریزی ها ی مربوط به دریافت یک فناوری به ارائه پیشنهادات، مشاوره و سایر خدمات به شرکتها می پردازند می تواند بسیار مفید باشد. در چنین فرایندی نه تنها کمکی که در کسب فناوری دریافت می شود اهمیت دارد ، بلکه تجربه و درس هایی که در حین کار با مشاوران بدست می آید نیز دانش با ارزشی است که می تواند دراجرای بهتر پروژه های آینده یاری رساند.
در این راستا، در تنظیم هر قرارداد، حضور یک متخصّص ضروری است.
www.atinip.com
کلینیک تخصصی مالکیت فکری و مدیریت فناوری آتین
02166176608