قرارداد پیمان مدیریت
قرارداد پیمان مدیریت
قرارداد حاضر به همراه شرایط عمومی، شرایط خصوصی دیگر اسناد و مدارک منضم به آن که مجموعاً قرارداد واحد محسوب و غیر قابل تفکیک است در تاریخ ............. بین .....................که در این قرارداد صاحب کار نامیده می شود از یک طرف و ....................... که در این قرارداد به طور اختصار مدیر نامیده می شود از طرف دیگر، به شرح زیر منعقد گردید:
ماده یک- موضوع قرارداد
موضوع قرارداد عبارتست از: مدیریت فنی : اجرایی: مالی: اداری: ................ به منظور:
مدیریت اجرایی کامل تمامی عملیات ساختمانی (ابنیه و تأسیسات مکانیکی و تأسیسات برقی) محوطه سازی، حصارکشی، راه اندازی و تحویل ..............................
به استثنای:
مطابق نقشه ها و مدارک و مشخصات که به رویت و امضای مدیر رسیده و یک نسخه آن نزد مدیر است و دو نسخه دیگر تحویل صاحب کار و ناظر شده است.
ماده دو- محل اجرای کار
محل اجرای کار واقع در ........................... است که به رویت مدیر رسیده و از موقعیت و وضعیت آن آگاهی کامل یافته است.
ماده سه- مدت قرارداد
مدت قرارداد ....................... ماه است و تاریخ شروع کار همان تاریخ پرداخت مبلغ تنخواه گردان است.
مدت قرارداد تابع تغییر مقادیر کار و کارهای جدید بخ شرح مندرج در شرایط عمومی و خصوصی این قرارداد می باشد.
ماده چهار- وظایف و تعهدات مدیر
4-1 مدیر موظف است با توجه به نقشه ها و مشخصات فنی اجرایی، هزینه های اجرایی پروژه را برآورد اولیه نماید و پس از تأیید صاحب کار شروع به عملیات اجرایی کند.
4-2 مدیر امین صاحب کار بوده و متعهد است در تمامی مراحل اجرای ساختمان رعایت ضابطه و صلاح صاحب کار را بنماید.
4-3 مسوولیت تمامی عملیات اجرای ساختمان، تععین پیمانکاران برای هر یک از قسمتهای ساختمان و عقد قرارداد با آنها به عهده مدیر است.
4-4 تهیه و خرید کلیه مصالح و خرید یا اجاره لوازم و ابزار و ماشین آلات مورد نیاز به هزینه صاحب کار.
4-5 اقدام برای اخذ انشعابات آب و برق و گاز و غیره به نمایندگی و به هزینه صاحب کار.
4-6 نظارت کامل و دقیق و ایجاد هماهنگی های لازم در اجرای به موقع و صحیح ساختمان.
4-7 تهیه صورت هزینه های انجام شده با تایید مهندس ناظر حداکثر هر 15 روز یکبار و ارایه آن به صاحب کار.
تبصره- صورت هزینه های انجام شده تنظیمی باید حسب مورد دارای سرفصل مجزای مصالح و دستمزد و سایر هزینه ها باشد و صورت پرداخت دستمزد کارگران روز مزد و پیمانکاران جزء نیز باید بطور مجزا و به تفکیک تهیه شود.
4-8 مدیر موظف است یک نسخه از قارداد های منعقده با پیمانکاران و پیمانکاران جزء را به صاحب کار تحویل دهد.
4-9 تمامی پرداختها به پیمانکاران و پیمانکاران جزء باید با توجه به درصدهای پیشرفت کار صورت گیرد.
4-10 مدیر از زمان تحویل کارگاه تا تاریخ تحویل موقت ساختمان به صاحب کار، مسوولیت نگهداری و حراست از ساختمان و اجناس خریداری شده موجود در محل ساختمان را به هزینه صاحب کار به عهده دارد.
4-11 مدیر متعهد است بیمه ماهانه و بیمه حوادث کارگزان و تمامی عوارض و حقوق متعلقه را طبق مقررات مربوط و پس از تایید صاحب کار پرداخت و پس از خاتمه کار مفاصا حساب بیمه و سایر پرداختی ها را صاحب کار تحویل دهد.
4-12 مدیر تحت هیچ شرایطی حق واگذاری موضوع قرارداد را شخص دیگر ندارد.
تبصره- در صورتی که این قرارداد با توجه به ماده یک شمامل مدیریت مالی نباشد بندهای 4-4 و 4-7 و اگر شامل مدیریت اداری نباشد بند 4-5 از وظایف مدیر حذف می گردد.
ماده پنج: وظایف و تعهدات و اختیارات صاحب کار
5-1 پرداخت تمامی هزینه های مندرج در این قرارداد به عهده صاحب کار است مگر مواردی که در شرایط خصوصی پیمان معین می گردد.
5-2 صاحب کار متعهد است ظرف 10 روز از تاریخ امضای این قرارداد مبلغ تنخواه گردان را به مدیر بپردازد.
5-3 صاحب کار متعهد است حداکثر ظرف 10 روز تمامی صورت حسابهایی را که توسط مدیر تهیه شده و به تایید مهندس ناظر رسیده بررسی و پرداخت کند.
5-4 صاحب کار همکاریهای لازم را از قبیل دادن وکالتنامه، معرفی نامه و غیره جهت معرفی مدیر و به منظور اخذ انشعابات آب و برق و گاز و غیره و مراجعه به مراجع رسمی و دولتی را متناسب با برنامه زمان بندی و حداکثر ظرف یک هفته از تاریخ درخواست مدیر به عمل آورد.
ماده شش- حق الزحمه مدیر و نحوه پرداخت آن
لاف- حق الزحمه مدیر ..................... درصد از هز صورت هزینه ای می باشد که مدیر در طول مدت قرارداد جهت اجرای ساختمان تهیه و ناظر هماهنگ کننده آن را تایید کرده است. آن دسته از هزینه هایی که به آن درصدی تعلق نمی گیرد و یا درصد دیگری تعلق می گیرد باید در شرایط خصوص پیمان مشخص شود. در غیر این صورت، تمامی هزینه های انجام شده مبنا برای محاسبه حق الزحمه قرار خواهد گرفت.
ب- پس از محاسبه هر صورت هزینه، مبلغ کارکرد طی هر دوره محاسبه و سپس .................. درصد آن به عنوان کارمزد توسط صاحب کار به مدیر پرداخت می شود.
ج- از هر کارمزد مدیر ............ درصد به عنوان تضمین حسن انجام کار کسر می گردد که پس از خاتمه قرارداد و پایان دوره تضمین به وی پرداخت خواهد شد.
د- پرداخت مالیات و کسورات قانونی که به حق الزحمه مدیر تعلق می گیرد به عهده مدیر می باشد.
ماده هفت- تنخواه گردان
صاحب کار مبلغ..................... ریال به عنوان تنخواه گردان در اختیار مدیر قرار می دهد که پس از ارائه صورت هزینه ها و فاکتورهای مربوطه و تایید مهندس ناظر هماهنگ کننده، تنخواه گردان بعدی تاسقف مبلغ مذکور محاسبه و توسط صاحب کار به مدیر پرداخت می شود.
مدیر در زمان اخذ مبلغ اولین تنخواه گردان ............... ریال (تضمین مورد قبول صاحب کار) معادل مبلغ دریافتی به عنوان تضمین در اختیار صاحب کار قرار می دهد که پس از اتمام اجرای ساختمان و همزمان با تحویل آن، به مدیر مسترد می گردد.
ماده هشت- مهندسان ناظر
نظارت بر اجرای ساختمان به عهده:
1- ناظر هماهنگ کننده: ................. به نشانی: .....................................................
2-...................................................................... به نشانی: .................................................
3-................................................................... به نشانی: ............................................................
4-................................................................... به نشانی: ...............................................................
می باشد که از طرف صاحب کار به مدیر معرفی شده اند. چنانچه بعداً به هر دلیل هر یک از مهندسان ناظر تغییر کند، صاحب کار موظف است حداکثر ظرف 15 روز مهندس ناظر جدید را کتباً به مجری معرفی نماید.
ماده نه- شرایط- مسوولیتها- اختیارات- عمومات
شرایط، تعهدات، اختیارات و مسوولیتهای طرفین قرارداد و سایر عمومات قرارداد به شرح موارد................... الی ................... شرایط عمومی منضم به قرارداد می باشد.
ماده ده- اسناد و مدارک قرارداد و منضمات آن
اسناد و مدارک قرارداد عبارتند از: قرارداد حاضر، شرایط عمومی، برنامه زمانبندی کلی، نقشه ها و پروانه ساختمانی، همچنین مشخصات فنی، نقشه ها، صورت مجلس ها و توافقنامه هایی که در طول اجرای کار تنظیم و به امضای می رسد می باشد که جزو منضمات قرارداد محسوب می شود.
ماده یازده- نشانی طرفین قرارداد
نشانی صاحب کار:
نشانی مجری:
امضای صاحب کار امضای مجری/ مدیر
شرایط عمومی قرارداد برای قراردادهای اجرای ساختمان
فصل اول: تعاریف و مفاهیم
ماده یک- قرارداد اجرای ساختمان
اعم از اینکه به صورت عادی یا رسمی تنظیم شده باشد برای طرفین |آن حکم سند دارد و مشخصات اصلی و کلی قرارداد مانند مشخصات و نشانی دو طرف، موضوع، مبلغ، مدت، نوع و اسناد و مدارک منضم به قرارداد در آن قید می شود.
ماده دو- شرایط عمومی
شرایطی است که در تمامی انواع قراردادهای اجرای ساختمان بین صاحب کار و مجریان ساختمان منعقد می شود و باید مورد رعایت طرفین قرار گیرد و حاکم بر قرارداد منعقد بوده و جزو لاینفک آن محسوب می شود.
ماده سه- شرایط خصوصی
شرایط خاصی است که اجرای هر ساختمان با توجه به وضعیت، موقعیت و ماهیت خود خود دارد و متضمن خواسته ها و نظرات خاص هر یک از طرفین قرارداد و به منظور تکمیل شرایط عمومی قرارداد است که مورد موافقت طرفین قراردادد گرفته و باید مورد رعایت قرار گیرد و جز لاینفک قرارداد محسوب می شود. شرایط خصوصی نمی تواند موارد شرایط عمومی را نقص کند مگر در مواردی که در شرایط عمومی این اختیار پیش بینی شده باشد.
ماده چهار- انواع قرارداد اجرای ساختمان
قرارداد اجرای ساختمان معمولاً به یکی از سه شکل زیر و برای انجام کل کار و یا بخشی از کار منعقد می شود:
الف: قرارداد اجرای ساختمان با مصالح
ب: قرارداد اجرای ساختمان بدون مصالح یا دستمزدی.
ج: قرارداد اجرای ساختمان به صورت پیمان مدیریت.
ماده پنج- اجرای ساختمان
عبارت است از تجهیز کارگاه، آماده سازی، اسکلت سازی، سقف کاری، اجرای تأسیسات مکانیکی و تأسیسات برقی، محوطه سازی، حصارکشی و امور مربوط به مدیریت، اجرا و ساخت و ساز تا بهره برداری.
ماده شش- صلاحیت حرفه ای، حدود آن و ظرفیت اشتغال
عبارت است از داشتن پروانه اشتغال اجرای ساختمان که طبق شرایط و ضوابط مربوط، توسط وزارت مسکن و شهرسازی برای دارندگان صلاحیت صادر می گردد.
ماده هفت- ناظر
شخص حقیقی یا حقوقی دارای پروانه اشتغال با صلاحیت نظارت بر ساختمان در یک یا چند رشته از رشته های اصلی و مرتبط موضوع قانونی است که توسط سازمان استان انتخاب و به صاحب کار، شهرداری و یا مراجع صدور پروانه ساختمان معرفی می شود و بر اجرای صحیح عملیات ساختمانی در حیطه صلاحیت مندرج در پروانه اشتغال خود به لحاظ انطباق ساختمان با مشخصات مندرج در پروانه و نقشه ها، مقررات ملی ساختمان و محاسبات فنی منضم به آن نظارت می نماید.
ماده هشت- ناظر هماهنگ کننده
شخصی حقیقی دارای پروانه اشتغال و صلاحیت نظارت در رشته معماری یا عمران است که بر اساس شرح خدمات مهندسان رشته های ساختما، مسوول هماهنگی بین تمامی ناظران رشته های هفتگانه مندرج در قانون در یک ساختمان یا مجتمع یا مجموعه ساختمانی و ارسال گزارش های مرحله ای به شهرداری و سایر مراجع ذیربط می باشد. در خصوص ناظران حقوقی ساختمان، مدیر عامل شرکت یا مسوول فنی موسسات و یا نهادهای عمومی غیر دولتی همان ناظر هماهنگ کننده خواهد بود.
ماده نه- پیمانکار
شخصی حقیقی یا حقوقی است که صلاحیت انجام تمام یا بخشی از کارهای اجرایی را دارد و برای آن بخش از عملیات با وی قرارداد منعقد می گردد.
ماده ده- کارگاه، تجهیز و برچیدن آن
الف- محل یا محل هایی است که عملیات موضوع قرارداد در ان اجرا می شود، یا با اجازه صاحب کار از آن استفاده می گردد.
ب- تجهیز کارگاه، عبارت است از اقدامات و تدارکاتی که به منظور شروع و انجام دادن کار به صورت موقت برای دوره اجرا انجام می شود.
ج- برچیدن کارگاه، عبارت است از جمع آوری تجهیزات، تأسیسات و یا ساختمانهای موقت و خارج کردن آنها به علاوه سایر موارد زاید و یا ماشین آلات و ابزار کار از کارگاه و تسطیح و تمیز کردن محل های مذکور
ماده یازدهم- مدت قرارداد- برنامه زمانبندی
الف- مدت لازم جهت اجرای ساختمان همراه ساختمان همراه با برنامه زمان بندی کلی و تفصیلی آن، بر اساس نوع قرارداد، توسط مجری برآورد و با قبول صاحب کار در چارچوب برنامه مذکور به عنوان مدت قرارداد تعیین می گردد. تاریخ ها و ساعت کار بر اساس تقویم و ساعت رسمی کشور است. مدت قرارداد و برنامه زمان بندی با توجه به تغییر مقادیر کار با توافق طرفین قرارداد به نحو مندرج در شرای خصوصی قرارداد و برنامه زمان بندی با توجه به تغییر مقادیر کار با توافق طرفین قرارداد به نحو مندرج در شرایط خصوصی قرارداد قابل تغییر می باشد.
ب) در صورتی که به هر علت اجرای ساختمان به زمانی بیش از زمان تعیین شده در قرارداد نیاز داشته باشد، مجری موظف است سه ماه قبل از مهلت اتمام قرارداد، مراتب را به صاحب کار اعلام نماید. در این صورت قرارداد مجری و صاحب کار با رضایت طرفین قابل تمدید است. در صورت تمدید یا عدم تمدید قرارداد، مجری موظف است مراتب ادامه یا خاتمه کار خود را همراه با گزارش وضعیت کار به صاحب کار، مرجع صدور پروانه ساختمان و سازمان استان اعلام نماید.
ماده دوازده- مبلغ قرارداد و نحوه پرداخت
عبارت است از ملغ یا درصدی که با توجه به نوع قرارداد منعقده بین صاحب کار و مجری توافق و تعیین و در قرارداد درج می شود. میزان، موعد و نحوه پرداخت ها حسب نوع قرارداد باید با ذکر مراحل و مواعد پرداخت و همچنین شرایط تعدیل آن در شرایط خصوصی قید شود.
فصل دوم- تعهدات و اختیارات صاحب کار
ماده سیزده- تعهدات صاحب کار
13-1 صاحب کار متعهد است محل اجرای ساختمان را بدون متصرف و معارض طی صورت جلسه کتبی تحویل مجری بدهد. چنانچه تاریخ معینی جهت تحویل کارگاه در قرارداد پیش بینی نشده باشد، تحویل آن نباید بیش از 30 روز از تاریخ امضای قرارداد به طول انجامد.
13-2 صاحب کار متعهد است پروانه ساختمانی و مجوز های لازم را با توجه به نقشه های مورد نظر، حسب مورد از شهرداری و یا سایر کراجع صدور پروانه ساختمان، قبل از شروع اجرای ساختمان اخذ و نسخه ای از آنها را به مجری تحویل دهد.
13-3 – صاحب کار متعهد است تسهیلات لازم به منظور تامین آب و برق کارگاه ساختمان را قبل از شروع عملیات ساختمانی فراهم نماید.
13-4 صاحب کار متعهد است 2 سری از نقشه های اجرایی کار را که به تصویب سازمان استان و مرجع صدور پروانه ساختمان رسیده است و همچنین سایر اسناد و مدارک لازم را به مجری تحویل نماید.
13-4 صاحب کار متعهد است 2 سری از نقشه های اجرایی کار را که به تصویب سازمان استان و مرجع صدور پروانه ساختمان رسیده است و همچنین سایر اسناد مدارک لازم را به مجری تحویل نماید.
13-5- در صورت تایید ناظر و ناظر هماهنگ کننده مبنی بر انجام کار توسط مجری، صاحب کار متعهد است کلیه پرداخت هایی را که با توجه به نوع قرارداد تقبل نموده در راس موعد مقرر پرداخت کند.
13-6- صاحب کار متعهد داست با توجه به نوع قرارداد هزینه های مربوط به بیمه کارگاه ساختمان را (غیر از هزینه بیمه نیروی انسانی و ماشین آلات و تجهیزاتی که متعلق به مجری است) بپردازد.
13-7- صاحب کار متعهد است در مواردی که مجری یا ناظر پیشنهادهایی ارائه و یا از روی کسب نظر می کنند، متناسب با شرایط کار در اسرع وقت، حداکثر ظرف مدت یک هفته نظر نهایی خود را اعلام دارد.
13-8- صاحب کار هر گونه تغییرات و اصلاحات مورد نظر خود را فقط پس از تایید ناظر ذیربط و توسط وی به مجری ابلاغ می کند و به هیچ وجه مجاز نمی باشد در امور اجرایی کارگاه مستقیماً دخالت نماید.
ماده چهاردهم- اختیارات صاحب کار
14-1- صاحب کار اختیار دارد بطور مستمر و دایم بنحوی که موجب اختلال در امور جاری کارگاه نشود از کارگاه بازدید نماید و چنانچه موارد بی انضباطی، کم کاری، کندی، یا توقف کار، حیف و میل، عدم رعایت اصول ایمنی و .... ملاحضه نمود مراتب را حسب مورد به طور کتبی به مجری یا پیمانکار اعلام کند. در صورتی که مجری یا پیمانکار به نظرات مذکور توجه ننماید صاحب کار اختیار دارد بر اساس مفاد پیش بینی شده در قرارداد نسبت به تعویض آنها اقدام نماید.
14-2- صاحب کار اختیار دارد در ضمن اجرای ساختمان حداکثر تا معادل 20 درصد مبلغ قرارداد را تقلیل یا افزایش دهد. اما در صورت تجاوز از 20 درصد قرارداد، مجری موظف است بلافاصله قیمت پیشنهادی خود را به صورت صاحب کار اعلام نماید تا در صورت حصول توافق و عقد قرارداد الحاقی، در آن خصوص اقدام گردد.