آرماتوربندی
آرماتوربندی
بر اساس لسیتوفر تهیه شده قبل از شروع عملیات اجرایی آرماتورها باید بازار خریداری شوند، چنانکه می دانیم آرماتورها بر اساس روش تولید، رده و جوش پذیری طبقه بندی می شوند، به عنوان یک اصل باید بدانیم هرچه قطر آرماتورها بیشتر جوش پذیری آنها کمتر خواهد بود بنابراین در صورت استفاده از وصله های جوش باید این نکته را مد نظر قرار داد.
از نظر فنی- اجرایی امروزه ما با مشکلی تحت عنوان آرماتورهای غیر استاندارد در کارهای ساختمانی مواجه هستیم، به طور کلی آرماتورها تولیدات داخلی می باشند و یا وارداتی هستند. آرماتورهای داخل (اصفهان) هیچ مشکلی ندارند و جزئیات استاندارد را رعایت می نمایند آرماتورهای وارداتی مشکل ساز هستند زیرا ویژگی های مکانیکی آنها بسیار متغیر می باشد.
تواتر نمونه برداری
از آرماتورها:
- به ازای هر 50 تن وکسر آن یکسری نمونه
- به ازای هر نوع (رده) یکسری نمونه
- به ازای هر سایز یکسری نمونه
نمونه های مورد نظر باید مورد آزمایش قرار گیرند و نتایج بررسی شود.
نکته اجرایی:در صورت تایید دستگاه نظارت می توان از هر سه بندیل آرماتور یکسری نمونه تهیه نمود.
در صورتی که دلایل قاطعی مبنی بر مطلوب بودن کیفیت آرماتورها وجود داشته باشد چنانچه در کل سازه حداکثر 50 تن آرماتور مصرف شود (حدوداً 1000 متر بنا) نیازی به آزمایش میلگردها نمی باشد.
دقت شود که هر چند چنین راهکارهایی از سمت آیین نامه پیشنهاد شده است لیکن به عنوان یک اصل کلی و مهم باید دانست تنها بر اساس آزمایشات در مورد کیفیت مصالح می توان اظهار نظر نمود.
*** بنابر این: بدون آزمایش قضاوت نکنید***
نکته: هر چه قطر آرماتور بیشتر باشد جوش پذیری و شکل پذیری آنها کمتر باشد.
نکته: بر اساس مبحث 9 مقررات ملی ساختمان، در ساختمانهای بتن آرمه موضوع مبحث یاد شده حداکثر مقاومت مشخصه فولاد به 400kg/cm2 محدود شده است. باید دانست با افزایش مقاومت مشخصه میلگردهای مصرفی در بتن مشکل پذیری سازه کاهش می یابد. یادآوری شود که شکل پذیری، قابلیت جذب و استهلاک انرژی توسط سازه یا اعضای سازه تحت اثر نیروهای رفت و برگشتی حاصل از زلزله در محدوده غیر خطی مصالح می باشد.
نکته:معمولاً آرماتورهای نامرغوب پس از خم کردن آرماتور خط خط می شوند ولی با این مورد درباره موغوب یا نا مرغوب بودن آرماتور قضاوت نکنید. آرماتورهای مرغوب پس از خم کردن آرماتور تمیز و صاف می باشند.