روشهای اجرای ساختمان (خاکبرداری)
روشهای اجرای ساختمان (خاکبرداری)
نکات مربوطه:
- قرارداد خاکبرداری را در قالب حجم خاک برداشت شده (مساحت × ارتفاع) منعقد نمایید نه به صورت کامیونی. (احتمال کلاهبرداری از بین می رود).
- قبل از خاکبرداری در کنارهماهنگی با سازمانهای ذیربط خصوصاً اداره چاه و قنوات شهرداری مسیرهای مورد نظر را تعیین کنید.
- حتی الامکان خاکبرداری را در روز انجام دهید درغیراین صورت درشب درحالتی خاکبرداری انجام شود که نور کافی درمحوطه کارگاه باشد. (ایمنی کار)
- در طول خاکبرداری خاک را کنترل کنید (ممکن است لایه های زیرین مرطوب باشد یا به یکباره نوع دانه بندی خاک تغییرکند). همچنین به برخورد با چاه های جذبی احتمالی یا انباره های چاه همسایگان مجاور دقت کنید.
- غالب اتفاقات ساختمانی درعملیات خاکبرداری رخ می دهد. (فروریزش)
- هیچ گاه خاک برداشته شده را به عنوان دپو درمحلی نگهداری نکنید زیرا باعث سد راه شده و محوطه را کثیف می کند.
- از پنیر بُرکردن جدار خاک املاک مجاور جداً خودداری کنید و همواره حریمی را برای مجاورین قائل شوید.
- سازه نگهبان باید با جزئیاتی که در نقشه ها درج گردیده است همزمان با پیشرفت عملیات خاکبرداری اجراشود و چنانچه به هردلیلی ازخاک به عنوان سازه نگهبان استفاده می نمایید هیچ گاه عرض خاک را ازcm 80 کمترنگیرید.
- در مناطق پایین شهرغالباً عملیات خاکی به صورت غیراصولی انجام شده و سازه های نگهبان معمولاً بخشی از خاک املاک مجاور می باشند.
- از دیوارهای طرفین املاک مجاور حتماً قبل از خاکبرداری بازدید نمایید و با استفاده از سازه های نگهبان موقت و یا تمهیدات دیگر از عدم ریزش آنها اطمینان حاصل کنید.
- مهمترین مطلب آنکه قبل از خاکبرداری بیمه شخص ثالث در محوطه کارگاه و خارج آن و بیمه املاک مجاور را که مبلغ چندانی نیز بار مالی ندارد، انجام دهید.
نکته:
بهتراست کف تمام شده معماری حدوداً cm 10 (یاهرقدرکه لازم است) از کف معبر بالاتر باشد (تا آب در محوطه شما جمع نشود) زیرا ممکن است طی عملیات عمرانی در معابر و آب پاشی، این آب وارد حیاط شما شود.
نکته:
برای انتقال تراز ( 0.00 ± ) به قسمت های مختلف زمین:
در کارهای کوچک شلنگ تراز دقیق تراست و در کارهای بزرگ دوربین دقیق تر می باشد.