روشهای اجرای ساختمان (فونداسیون)
روش های اجرای ساختمان
فونداسیون: به طورکلی پس از مطالعه نقشه ها واطمینان از تناسب و رعایت اصول مهندسی درسازه و انطباق نقشه های دپارتمانهای معماری، سازه و تأسیسات مکانیکی و برقی تدوین استراتژی ساخت توسط مجری شروع می گردد.
مطالب مربوط به فونداسیون ها وروش های اجرای آن با توجه به پیش فرض های ذیل بیان می گردد:
1. هماهنگی لازم جهت قطع انشعابات با سازمانهای ذیربط انجام شده است.
2. با هماهنگی با شهرداری و اداره راهنمایی و رعایت مبحث 12 عملیات تخریب در چهارچوب استاندارد صورت گرفته است.
3. از انطباق زمین از نظرحدود ابعاد اربعه با مندرجات سند ونقشه وجواز اطمینان حاصل شده است.
4. حریم کارگاه مشخص شده و اتاق نگهبانی ساخته شده و یک سری از نقشه ها در لفافی از پلاستیک قرارداده شده و در دفترکارگاه موجود است.
5. روشنایی کارگاه و موارد ایمنی در خصوص بیمه ساختمانهای مجاور، بیمه شخص ثالث و... صورت گرفته است.
6. در چهارچوب مبحث 7 و با توجه به اصول مربوطه گودبرداری صورت گرفته و سازه نگهبان اجرا شده است.
7. تابلوی برقی شامل تعداد کافی پریز فشارقوی که در مدار تک تک آنها فیوز وجود دارد ساخته شده و دردفترکارنصب گردیده است.
8. نگهبانی معتمد انتخاب و وسایل لازم برای او تهیه شده و اوهمواره درموقعیتی مشرف به کارگاه در اتاق نگهبانی به سرمی برد.
9. آجرهای به دست آمده وسایرمصالح حاصل از تخریب با توجه به نیاز ویا عدم نیاز به ترتیب در محل کارگاه دپو شده و یا ازمحل کارگاه خارج شده است.
layout .10 مناسب برای arrange نمودن اجزایی که درکارگاه قراردارند شامل اتاق نگهبانی، مخزن آب، محل استقرارسیلوها، محل نگهداری مایحتاج و... تهیه شده و به تأیید ناظر یا مشاور رسانیده شده است.
11. مستندات کافی درخصوص هر بخش از کارها تهیه و احجام مصالح مورد نیاز تا مرحله فاز 3 دردست تهیه بوده و در دفتر فنی وجود دارد.
12. شخص یا اشخاصی ذیصلاح برای مراحل مختلف کار درنظرگرفته شده وبا توجه به این موضوع که باید بدون قرارداد باهیچ کس، هیچ کاری را شروع نکنیم پیش متن هایی از قراردادهای لازم را در دفترکارگاه آماده نموده ایم.
13. به گونه ای نقشه های معماری، سازه و تأسیسات مطالعه شده که همه جزئیات سازه و ساختمان را فهمیده ایم وهیچ ابهامی در این خصوص نیست.
14. کد0.00 براساس شرایط موجود (روی جدول، کف پیاده رو،کف سواره و......) معلوم شده و از طریق شلنگ تر از و دوربین در چندین نقطه و با دقت کافی پیاده سازی شده است و با استفاده ازمیلگرد و ملات نقاط پنج مارک (Bench mark) مشخص شده است.
15. با توجه به آنکه اشجار از قیمت بالایی برخورداربوده و آسیب رسانیدن به آنها جرایم سختی دارد، تمهیدات لازم برای جلوگیری از آسیب دیدن آنها فراهم شده و به گونه ای که در طول پروژه بتوانند بدون خشک شدن وآسیب دیدن باقی بمانند.
16. متره دقیق کار و پیش بینی زمانبندی براساس حجم عملیات براساس msp یا روشهای دستی تهیه شده تا مبنای عمل برای شروع، ادامه و اختتام پروژه باشد.
17. پیش بینی های لازم برای مواجه شدن با شرایط مختلف جوی با توجه به فصولی ازسال که پروژه دردست اجرامی باشد صورت گرفته و تمهیدات لازم اندیشیده شده است.
18. با مراجع ذیصلاح (اداره چاه وقنوات، زیرمجموعه معاونت خدمات شهری شهرداری) هماهنگی به عمل آمده که هیچ قناتی از زیر ملک عبورنمی کرده و هیچ سفره آب زیرزمینی با مجموعه فونداسیون ها و بخشی که اعیانی برروی آن قرارمی گیرد برخورد ندارد.
19. از پایداری و ایمنی و ایمن سازی املاک مجاور اطمینان حاصل کردیم که در باز شدن وبسته شدن درب ها وپنجره ها مشکل و مزاحمتی ایجاد نشده است.
دقت شود اگرساختمان مجاور تمایل به فرو ریزش داشته باشد قاب درها و پنجره ها از شکل اصلی خارج شده و درب و پنجره ها به درستی بسته نمی شوند (زنگ خطر)
فونداسیون:
نظر به اینکه فونداسیون سازه بتن آرمه می باشد که بارهای ساختمان را تحمل می کند از این رو باید در کنار ویژگی های دیگر مربوط به جزئیات اجرایی، قالب بندی آن را نیز مورد توجه قرارداد.عمده قالب بندی فونداسیون ها درحال حاضربه صورت قالب منفی بوده وبا استفاده از مصالح بنایی و خاک مجاور خود نگهدار، قالب بندی فونداسیون انجام می شود. به طورمعمولی پس از پیاده کردن نقشه برروی زمین با استفاده ازدیوارهای 22cm و خاک محل جهت ساخت ملات قالب با مصالح بنایی ساخته می شود.
در اجرای فونداسیون ها باید دقت شود که کنترل سخت بودن خاک بستر برعهده مجری و پیمانکارمی باشد و مطابق آیین نامه در صورتی که زمین سست باشد و مشخصات فنی کافی مورد نظر را ازنظرϕ (زاویه اصطکاک داخلی) و c (ضریب چسبندگی) نداشته باشد، باید پی کنی تا تراز زمین سخت ادامه یافته و با مصالح مناسب تا تراز زیر پی پر شود، به طورمعمول جهت این کار از روشهای مختلفی استفاده می گردد که یکی از آنها ساخت شفته آهک می باشد (شفته آهک باید با خاک تقریباٌ یکنواختی ازنظردانه بندی ساخته شود، برای ساخت شقته آهکی باید آهک شکفته به صورت دو غاب درآمده و به خاک مورد نظر که معمولاٌ خاک محل می باشد اضافه شود).
لازم به ذکراست خاک مناسب خاکی است که حداقل 20٪ ریزدانه بوده و از این میزان حداقل 15٪ خاک رس باشد.
شفته آهک از ملات های آبی بوده و روند واکنش شیمیایی بین خاک رس وهیدروکسید کلسیم باعث سخت شدن آن می شود، مطابق آیین نامه اضافه کردن شفته آهک خشک و یا خمیر آن به خاک جهت ساخت شفته آهک مجاز نمی باشد. مطابق سایرملات ها مراحل گرفتن، سخت شدن و سخت ماندن شفته آهک برای ما مهم می باشد.از نظرتجربی زمانی شفته آهک گرفته است که اگرپا بر روی آن بگذاریم فقط اثرکف کفشمان روی آن باقی بماند.
به منظور تسریع درکسب مقاومت شفته آهکی باید سطح شفته آهکی نمناک شود ونکته مهمتر آنکه آهک به شدت خورنده فلزات است از این رو باید ارتباط آن با فونداسیون از طریق بتن مگر با فنداسیون به کلی قطع شود.
شفته آهک پس ازگیرش حجم ثابت دارد (افزایش حجم ندارد) مگر اینکه آهک زنده به درستی شکفته نشود.