سیستم نصب با چسب پارکت
نصب پارکت:
عموما دو سیستم نصب در پارکت وجود دارد:
سیستم نصب با چسب پارکت:
در این سیستم پارکت ها توسط چسب مخصوص پارکت بر روی کف نصب میشوند، از مزایای این سیستم نصب میتوان به عدم حرکت پارکت به مرور زمان اشاره کرد و از معایب آن میتوان به سختی نصب، عدم امکان استفاده مجدد در فضایی دیگر و آسیب دیدگی کف زیرین در صورت نیاز به برداشتن پارکت اشاره کرد، در این سیستم نصب پس از نصب باید از ساب و لاک پارکت استفاده کرد تا همه چیز تمیز و یکدست باشد و معمولا هر از چند سال یکبار ساب و لاک پارکت مجددا مورد نیاز میباشد.
نصب پارکت:
سیستم نصب کلیکی پارکت:
در این سیستم ابتدا فوم سایلنت بر روی کف انداخته میشود و قطعات پارکت از یک گوشه شروع شده و یکدیگر قفل میشوند، از مزایای این سیستم میتوان به امکان استفاده مجدد پارکت و عدم آسیب دیدگی کف اصلی اشاره کرد و شاید تنها ایراد آن این باشد که در صورتی که یک قطعه آسیب دید باید کل سیستم باز شود تا آن قطعه را خارج کرد، عمدتا این نوع پارکت ها نیاز چندانی به ساب ولاک ندارند، برای نصب پارکت از هر سیستمی که استفاده شود، باید نکات زیر مدنظر قرار بگیرد.
1- کف اصلی کاملا تراز باشد چرا که در صورت تراز نبودن کف به مرور زمان درزهایی بین پارکت دیده خواهد شد.
2- هر کجا پارکت یا متریال دیگری به دیوار میرسد حداقل 4 میلیمتر درزانبساط مورد نیاز است چرا که چوب اصطلاحا بازی میکند.
درز های انبساط در کناره ها توسط قرنیز و در مجاورت متریال های دیگر توسط گرده پوشانده خواهند شد.
3- هیچگونه فاصله ای نباید میان قطعات پارکت نصب شده وجود داشته باشد ، بدون شک استفاده از نصاب ماهر و برندهای معتبر پیشنهاد می شود.
کف پوش لمینیت:
لمینیت (laminate) که اصطلاحا به آن لمینت و یا پارکت لمینیت نیز می گویند، از جنس HDF، الیاف چوب فشرده (Hard Density Fiberboard) می باشد و مانند پارکت مستقیما از خود چوب درختان ساخته نمی شود. پارکت لمینت ها تفاوت های بسیار زیادی با پارکت های چوبی دارند، که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
۱– پارکت لمینت ها به کف اتاق چسبانده نمی شوند، بلکه توسط شیارهایی که به آنها کلیک گفته می شود و دور تا دور لمینت ها وجود دارد، به صورت نر و ماده در یکدیگر قفل می شوند. افزایش سطح کار، باعث بیشتر شدن وزن لمینت های در هم قفل شده می شود و همین وزن، یکی از عوامل نگهدارنده لمینت ها بر روی کف بدون استفاده از چسب می باشد.
۲– به علت عدم استفاده از چسب در نصب پارکت لمینت ها، کف اتاق صدمه نمی بیند. به عنوان مثال اگر کف اتاقی سنگفرش باشد و روی آن لمینت اجرا شود، اگر بنا به دلایلی بخواهیم پس از مدتی لمینت ها را جمع کنیم ، بدون اینکه کوچکترین آسیبی به سطح سنگ زیرین وارد شود ، می توانیم این کار را انجام دهیم. بدین ترتیب پارکت لمینت ها را می توان تا چندین بار پس از نصب جمع آوری و مجددا در محلی دیگر نصب کرد.
۳– پارکت لمینت ها به علت فومی که قبل از نصب در زیر آنها پهن می شود، پس از اجرای کامل، تا حد زیادی از انتقال صدا به طبقه زیرین جلوگیری می کنند.
۴– فوم زیر پارکت لمینت ها علاوه بر عایق صدا، عایق حرارت و برودت نیز می باشد.
۵– لمینیتها نسبت به آب بسیار مقاومتر از پارکت های چوبی قدیمی هستند.
۶– لمینیتها نسبت به اجسام نوک تیز بسیار مقاومتر از پارکت های قدیمی هستند.
۷– سرعت نصب و اجرای پارکت لمینت بسیار بالاست. به طور میانگین یک واحد با مساحت ۱۰۰ متر مربع در یک روز الی یک روز و نیم اجرا می شود.
۸– پس از نصب نیازی به ساب و لاک ندارد و همان لحظه که نصب به اتمام می رسد، پس از نظافت، می توان وسایل را روی آن چید.
۹– بسیار مقرون به صرفه تر از دیگر مصالح ساختمانی مانند سنگ و سرامیک و … می باشد.