معرفی سقف مرکب (LCP)
معرفی سقف مرکب (LCP)
سقف سبك مركب (Light Composite Panel) با نام اختصاری LCP سقف جدیدی است که بخوبی پاسخگوی نیازهای اصلی یک سیستم سازه ای می باشد. این سقف ترکیبی از فولاد و بتن سبک است که به صورت کاملا ً پیش ساخته در کارخانه تولید و پس از حمل به محل پروژه، با اتصالات جوشی و یا مکانیکی به تیرهای اصلی و یا فرعی سازه متصل می گردد. این سقف با وزنی در حدود 80 کیلوگرم بر مترمربع از مقاومت و عملکرد مناسبی برای تحمل بارهای وارده برخوردار است LCP. توسط مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن مورد ارزیابی و تایید قرار گرفته است و با عنوان "سقف سبک مرکب" در اداره مالکیت صنعتی ایران بصورت یک اختراع جدید به ثبت رسیده است.
اين پانلهاي مركب بتني و فولادي متشكل از ناوداني سرد نورد شده، ورق فولادي ذوزنقه اي با ضخامت 0.5 ميليمتر و بتن سبك با دانه هاي پلي استايرن با وزن مخصوص 600 كيلوگرم بر متر مكعب مي باشد.
مقطع عمومي پانل هاي ساخته شده مطابق شكل زیر مي باشد.
جزئیات سقف مرکب (LCP)
این پنل ها در عرض 62 سانتی متر و طول 4 متر و ارتفاع متغیر از 14 تا 20 سانتی متر تولید می شوند. دو طرف پنل ها با استفاده از ناودانی های حاصل از خمکاری ورق در ضخامت 3 میلی متر (بصورت براکت یا یو) می باشند. دو ورق گالوانیزه با ضخامت 0.5 میلی متر و بصورت پروفیل ذوزنقه ای در دو سمت فوقانی و تحتانی قرار گرفته اند و داخل فضای ایجاد شده با بتن سبک سلولی (فوم بتن) در چگالی و مقاومت مطلوب پر می گردد. شکل زیر نمونه ای از این سقف را نشان می دهد.
پانل های LCP
براي اتصال كافي بين دو ورق رويه و تحتاني و عملكرد يكپارچه پانل از قوطي هاي عرضي مطابق شكل زیر استفاده مي شود. ورق ها به ناوداني ها و قوطي ها پيچ مي شود. فواصل قوطي ها با توجه به طول پانل تعيين ميگردد.
نحوه قرار گيري قوطيهاي اتصال دهنده ناودانيها در طول پانل
پانل هاي باربر با يك فاصل هاي بين 5 تا 15 سانتي متر از يكديگر قرار مي گيرند. براي اتصال پانل ها به يكديگر در بال پايين از يك ورق سرتاسري به ضخامت حداقل 3 ميلي متر استفاده مي شود. اين ورق با جوش تخت منقطع به بال زيرين ناوداني متصل مي شود. براي اتصال بال هاي بالايي ناوداني از ورق هايي به ابعاد حداقل 80x80x3 میلیمتر و با فواصل حداكثر 100 سانتي متر استفاده مي شود. اين ورق ها نيز با بعد جوش 3 ميلي متر به بال بالاي ناوداني متصل مي شوند.
براي ايجاد صلبيت در سقفها از مهاربندهاي افقي بر روي آنها استفاده ميشود. مقطع اين مهاربندها براساس محاسبات انجام شده تعيين ميشود. جزئيات اتصالات اين مهاربندها در شكل زیر نشان داده شده است
مهمترین مزایای سقف lcp
1. کاهش قابل ملاحضه وزن سقف :وزن این سقف تقریبا 80 کیلوگرم است که در مقابل وزن سایر سقف ها (180 تا 350 کیلوگرم) حداقل به میزان 100 کیلوگرم در متر مربع کاهش وزن دارد.این کاهش وزن خود باعث کاهش وزن اسکلت و در نتیجه کاهش ابعاد فونداسیون می گردد.
2. افزایش فوق العاده سرعت اجرا به لحاظ پیش ساخته بودن و عدم نیاز به بتن ریزی، قالب بندی و آرماتور بندی.
3. کاهش ارتفاع سازه به لحاظ کاهش ارتفاع سقف (ارتفاع 12 سانتی متر برای دهانه 5 متری).
4. حذف تیرهای فرعی تا دهانه 5 متر که قابلیت افزایش دهانه برای طول های بیشتر نیز وجود دارد.
5. کاهش میزان ارتعاش و لرزش سقف با توجه به آزمایشات انجام شده.
6. کاهش هزینه های ساخت به لحاظ کاهش وزن اسکلت، کاهش ابعاد فونداسیون، کاهش ارتفاع سازه و سهولت در نصب.
7. عایق بندي بهتر صوتی در سقف ( کمک به تأمین الزامات مبحث 18 مقررات ملی ساختمان).
8. عایق بندي بهتر حرارتی در سقف ( کمک به تأمین الزامات مبحث 19 مقررات ملی ساختمان).
9. پایداري بیشتر در مقابل آتش سوزي ( به دلیل استفاده از بتن سبک در قسمت میانی سقف).
مراحل تولید پانل های LCP
مراحل تولید پانل های LCP
سالن تولید پانل
حمل و دپوي قطعات ساخته شده در محل نصب .
حمل پنل ها
دپوي پنل ها
قراردادن قطعات سقف در دهانه مورد نظر
اجرای سقف LCP به دو روش کلی "نصب بر روی پل ها" و یا "نصب در دهانه پل ها" قابل انجام است.
الف) نصب بر روی پل ها
از نظر فنی این روش نصب دارای شرایط بهتری بوده و از کیفیت و سرعت بالاتری برخوردار است اما تنها عیب آن اینست که ارتفاع سازه را بالا خواهد برد. طول نرمال در تولید پنل ها 4 متر است و با توجه به عرض پروژه، پنل های دیگر در امتداد هم با جزئیات تعریف شده ای جوشکاری می شوند. بدیهی است که ممکن است نیاز باشد تا آخرین پنل در اندازه ای خاص تولید شود. بعنوان مثال در یک پروژه به عرض 14 متر لازم است 3 پنل 4 متری و یک پنل 2 متری در امتداد یکدیگر در محل نصب جوشکاری شوند.
قراردادن پنل ها در دهانه مورد نظر
قراردادن پنل ها در دهانه مورد نظر
قراردادن پنل ها در دهانه مورد نظر