گمانه زنی (سنداژ)
گمانه زنی (سنداژ)
جهت شناسایی نوع و جنس زمین، قبل از شروع عملیات ساختمانی باید از موقعیت و وضع قشر های مختلف زمین، سطح آب های زیر زمینی و وضعیت شیمیایی خاک زیر شالوده تا آنجا که احتیاج است کاملا آگاه و مطمئن شویم. به همین جهت در زمین های مورد نظر لازم است گمانه های دستی و یا ماشینی حفر نمود تا نوع و جنس زمین و ضخامت قشر های متشکله و غیره آن را بدست آورد.
گمانه زنی
در هنگام گمانه زنی رعایت موارد ذیل می بایست مد نظر باشد:
- به طور معمول و تجربه مهندسی ، یک و نیم برابر ارتفاع ساختمان ، خاک زیر شالوده تحت تاثیر قرار می گیرد. توصیه می گردد تا این ارتفاع مقاومت خاک مورد بررسی قرارگیرد.
- در ساختمان های متعارف حداقل عمق گمانه دو الی سه متر در نظر گرفته شده است.
- بهتر است محل گمانه ها خارج از محل پی و یا در قسمت هایی که تنش حداقل است حفر گردد. در غیر اینصورت لازم است چاهک ها با مصالح مناسب و به نحو مناسب تر ! پر شود تا تفاوتی در مقاومت خاک زیر شالوده به وجود نیاید. که این مورد باعث می گردد:
- در موقع بتن ریزی و پر نمودن این قسمت ، با افزایش هزینه رو به رو خواهیم شد .
- در صورت عدم دقت در پر کردن محل گمان ها ، ممکن است نشست ساختمان در نقاط مختلف یکسان نباشد.
گمانه زنی
سقف بیگیت ( سقف عرشه فولادي قوس دار)
سیستم سقف بیگیت نوعی سقف مرکب فولادی – بتنی است. این سیستم از قالب فولادی قوسی شکل با نام تجاری بیگیت در قالب بندی سطح زیرین دال بتن مسلح استفاده شده است. قالب بیگیت از ورق گالوانیزه به ضخامت 0.6 تا 0.7 میلیمتر ساخته شده و با شکل قوسی و کنگرهای خود قابلیت تحمل بارهای حین اجرا را دارا هستند. این قالب در سقف بیگیت از نوع ماندگار بوده و در باربری و عملکرد سازهای سقف هیچ گونه نقشی برای آن در نظر گرفته نمیشود. از طرف دیگر در دال بتنی بالای قالب، یک شبکه آرماتور پیش بینی شده است.
سیستم سقفی کامپوزیت با ورق قوسی شکل، در واقع روشی برای بهبود خصوصیات سقف کامپوزیت به دلیل شکل منحصر بفرد ورق آن است.
سقف بیگیت ( سقف عرشه فولادي قوس دار)
سقف بیگیت همانند سقفهاي کامپوزیت متداول اجرا می شود با این تفاوت که به جاي قالب بندي سنتی، از قالب بیگیت استفاده شده و این قالب از دو طرف بر روي نبشیهاي نشیمن که به تیرچه ها و تیرهاي قاب اصلی سازه جوش شده، قرار گرفته و در جاي خود محکم میشود. از مزایاي این سیستم سقف می توان به اجراي ساده و ایمن و همچنین سرعت بالاي اجرای آن اشاره نمود.
قالب كامپوزيت بيگيت تحمل بار گسترده 500 (كيلو گرم بر متر مربع ) را دارا مي باشد ، روي تيرهاي فرعي كه به فاصله آكس تا آكس 145 سانتيمتر قرار گرفته است گذاشته مي شود كه به دليل فرم قوسي قالب به سادگي با تير كلاف مي شود و به عنوان قالب ماندگار در نظر گرفته مي شود .
لازم به ذكر است اين طرح براي اولين بار در كشور و دنيا ابداع گرديده و هيچ گونه سابقه ثبتي داخلي يا خارجي ندارد .
سقف بیگیت (سقف عرشه فولادي قوس دار)
مزایای سقف بیگیت:
۱. تامین پارکینگ: امکان اجرای بیگیت در دهانه های بزرگ، باعث حذف ستون های پارکینگ و لذا افزایش فضای قابل استفاده در پارکینگ ها می شود.
۲. ارزانی: تیرریزی سقف های بیگیت، حدود ۴۵ درصد از سقف کامپوزیت، ۳۰ درصد از سقف عرشه فولادی و ۳۰ درصد از سقف تیرچه بلوک ارزان تر می باشد.
۳. سبک سازی: تیرریزی سقف های بیگیت، حدود ۳۰ درصد از سقف کامپوزیت، ۲۰ درصد از سقف عرشه فولادی و ۲۰ درصد از سقف تیرچه بلوک سبک تر می باشد.
۴. کاهش تعداد ستون ها: قابلیت ستون گذاری با فواصل ۶ متر، بدون افزایش وزن پروفیل های تیرریزی.
۵. سادگی اجرا: اجرای بیگیت ساده و منطبق با فرهنگ ساخت و ساز کشور می باشد و نیاز به تجهیزات خاص اجرایی ندارد.
۶. سرعت بالای اجرا: سریع ترین سیستم اجرای سقف با توانایی اجرای کامل یک سقف در روز.
۷. ایمنی بالا: استحکام قالب بیگیت، باعث کاهش خطرات جانی و مالی حین اجرای سقف می شود.
۸. قابلیت اجرا بدون شمع بندی
۹. امکان نصب برشگیر قبل از تیرریزی
۱۰. یکپارچگی سقف: شکل بیگیت سبب یکپارچگی بالای بتن سقف با قالب می شود.
۱۱. ارتعاش صفر: ارتعاش سقف بیگیت، به علت ممان اینرسی بالاتر نسبت به سایر سقف ها و شکل خاص آن، در حد صفر می باشد.
۱۲. پروفیل به جای تیرورق: قابلیت استفاده از پروفیل به جای تیرورق، در پل ها تا دهانه ی ۱۰ متر.
۱۳. تیرهای فرعی بلند: امکان بهره وری از پروفیل، جهت تیرهای فرعی بلند تا ۱۱ متر.
۱۴. زیبایی: به علت شکل قوسی- کنگره ای قالب ها، در موتورخانه ها، پارکینگ ها و … می توان از زیبایی قالب به جای سقف کاذب استفاده نمود، که باعث انعکاس نور و ایجاد روشنایی بهتر می گردد.
۱۵. کاهش هزینه ی تیرریزی: استفاده از تیرهای فرعی کوچک تر، که معمولاً ارزان تر نیز می باشند، سبب می گردد، که تیرریزی به راحتی و با دست قابل انجام باشد.
۱۶. اجرای همزمان سقف ها: اجرای بدون نیاز به شمع بندی، توانایی اجرای همزمان سقف ها را فراهم می آورد. (درصورت تامین مهار جانبی)
۱۷. قابلیت اجرای سقف در سازه های بتنی
۱۸. عدم نیاز به سوراخ کاری جان پل ها: برای عبور تاسیسات، به راحتی می توان از فاصله ی میان روی پل ها و زیر قوس قالب ها استفاده نمود.