تیلت آپ و اجرای افقی نما
تیلت آپ و اجرای افقی نما !
تصوری که همه ما از مراحل اجرای نمای ساختمان داریم، به این صورت است که ابتدا باید دیوارها چیده شده، سپس داربست برپا شود و در نهایت نما اجرا شود. حال شما را با سیستمی آشنا می کنیم که این مراحل در آن برعکس انجام می شود. یعنی اول نما اجرا میشود، سپس دیوار ساخته میشود و بعد سازه برپا میشود. این شما و این هم سیستم تیلت آپ !
روش تیلت آپ در اوایل قرن بیستم ابداع شد و اوج شکوفایی آن، حوالی نیمه قرن بیستم، پس از جنگ جهانی دوم بود، که نیاز شدیدی به اجرای سریع ساختمان وجود داشت.
ایده اصلی ساخت:
ایده اصلی ساخت دیوار به صورت افقی بر روی زمین و بلند کردن آن به حالت قائم به عنوان عضوی از ساختمان ایده تازهای نیست.
اسناد موجود حاکی از آن است که این روش در رم باستان و خاورمیانه مورد استفاده قرار میگرفته است. ساکنان ایالات متحده آمریکا در ابتدای قرن نوزدهم میلادی با ساخت دیوارهای چوبی بر روی زمین و برپا کردن آنها به حالت قائم، خانهها و انبارهای خود را میساختهاند.
در اوایل قرن بیستم میلادی، این روش برای دیوارهای بتن مسلح پیش ساخته مورد استفاده قرار میگرفت.
تیلت آپ چیست؟
صنعت تیلت آپ روش بسیار کارآمدِ اقتصادی و سریع در صنعت ساخت است که از دیوارهای پیش ساخته بتونی است که قبلاً توسط ماشین های مربوطه روی زمین و در محل ساختمان ساخته و فورم گرفته، و سپس با وسایل و جرثقیل های مناسب از روی زمین بلند شده و به هم متصل میگردند.
دیوارهای بتنی Tilt UP عایق حرارتی بوده و هزینه های گرم و خنک کردن ساختمان را به حداقل می رساند.
هزینه نگهداری این ساختمان ها کم میباشد.. ساختمان Tilt-Up می تواند رنگ نشده و بدون هیچگونه اثر نامطلوبی باقی بماند و چنانچه رنگ شود،فقط هر پنج تا ده سال یک بار نیاز به رنگ آمیزی مجدد خواهد داشت. سطوح خارجی بتن، با خاصیت آسیب پذیری کم، به آسانی شستشو یا مرمت می شوند.
اجرای افقی نما در سیستم تیلت آپ:
-در این سیستم پس از درست کردن یک سطح صاف و تراز، قالب بندی دیوارها توسط توسط پشت بند و قطعات نبشی شکل و میل مهار به دال کف انجام شده و محل های بازشو در آن مشخص میشود.
در مرحله بعد، مصالح نما در قالب جایگذاری می شود. قطعات نما، با چسب های مخصوص روی سطح فوقانی بتن چسبانده میشود.
پس از آن آرماتور بندی اجرا شده و در نهایت بتن ریزی دیوارها انجام میشود.