قالب با سیستم بالا رونده (براکتی)
قالب با سیستم بالا رونده (براکتی)
در این سیستم در هنگام قالب بندی مرحله اول می بایست تجهیزات لازم جهت ایجاد حفره ای در انتهای دیوار پیش بینی شود تا در مرحله بعدی پس از باز کردن قالب ها از قطعه ای به نام براکت که در دو اندازه کوچک و بزرگ ساخته می شود استفاده کرد. برای این کار در دیوارهای دو طرفه از سوراخ آخرین بولت استفاده می شود و در دیوارهای یکطرفه از متعلقات براکت (پیچ درونی، مخروطی، بادامک و پیچ درونی) استفاده می شود به طوریکه پس از بتن ریزی یک پیچ درونی در بتن مرحله قبلی مدفون شده و مابقی متعلقات قابل استفاده مجدد می باشند.
قالب با سیستم بالا رونده (براکتی)
پس از باز کردن قالب ها و بستن براکت به سوراخ ایجاد شده در مرحله قبلی ، قالب ها به همراه تمامی اجزاء سیستم قالب بندی مدولار به روی براکت منتقل شده و جک دو بازویی پشت قالب و روی براکت نصب می گردد. براکت ها را می بایست در طول توسط لوله مهار کرد. این سیستم به دفعات قابل اجرا می باشد.
قالب با سیستم پرنده (تونل فرم)
سیستم موسوم به تونلی، یكی از روشهای مورد استفاده برای اجرای ساختمانهای با سیستم باربر دیوار و سقف بتنی است. نام تونلی به دلیل شكل قالبهای فلزی هم زمان دیوارها و سقفهاست. در سیستم تونلی، دیوارها و سقفهای بتن مسلح به صورت هم زمان آرماتوربندی، قالببندی و بتنریزی میشوند. این روش ضمن بالا بردن سرعت و كیفیت اجرا، عملكرد سازهای و رفتار لرزهای مجموعه سازه را به لحاظ یكپارچگی اعضاء و اتصالات آنها به نحو چشمگیری بهبود میبخشد.
قالب تونل فرم
قالبهای مورد استفاده، به اندازه تقریبی ابعاد فضاها هستند. برای قالببندی یا قالببرداری، نیاز به خرد كردن قالبها و تبدیل آنها به ابعاد كوچك نیست و با همان ابعاد اولیه و به صورت یكپارچه از فضا خارج میشوند. خروج قالبهای تونلی، پس از بتنریزی دیوار و سقف و گیرش آن، با فاصله دادن قالبها از جدارهای بتنریزی شده (قالببرداری) و با حركت افقی روی چرخ یا غلتك صورت میگیرد. جدارهایی كه با استفاده از این روش اجرا میشوند جدارهای اصلی داخلی و بعضی جدارهای خارجی (جانبی) هستند.
قالب تونلی
سازه ساختمانهای با سیستم تونلی، از دیدگاه عملكرد لرزهای اشكال عمدهای ندارد و تجربه زلزلههای گذشته رفتار مناسب این سیستم سازهای را در مقایسه با سیستمهای دیگر ثابت كرده است.
در ساختمانهای با سیستم تونلی، در برخی موارد، برای افزایش سهولت و سرعت اجرا، اجزای غیر سازهای مانند دیوارهای جداكننده، پلهها و پانلهای نما به صورت پیش ساخته در نظر گرفته میشوند و بعد از تكمیل، سازه اصلی به آن متصل میشود.
در این روش، ابتدا آرماتوربندی و جاگذاری مدارهای برقی دیوارها انجام میشود و هم زمان با این اقدامات قالببندی بازشوهای مورد نیاز برای تاسیسات و در و پنجره اجرا میشود. آنگاه، قالبهای دو طرف دیوار را به صورت پشت به پشت، قالببندی میكنند و با قرار گرفتن قالبهای متوالی در كنار هم، بدون قالب واسط سقفی یا همراه با آن مجموعه قالبهای دیوار و سقف را تشكیل میدهند.
قالب تونلی
قالب تونلی