ضوابط حیات خلوت
حیات خلوتها
از شماره 1 تا 4 مربوط به خانه های تک واحدی می باشد.
1) حیاط خلوت هائیکه برای تأمین نور اتاقهای اصلی ساختمان ، مانند : نشمین ، ناهارخوری ، خواب پیش بینی می گردد بایستی دارای حداقل مساحت 12 متر مربع با حداقل عرض 3 متر باشد و برای زمین هایی که مساحت آنها کمتر از 200 متر مربع می باشد ، 6% مساحت زمین کافی است و 3% برای آشپزخانه و فضاهای فرعی کافی است.
2) حیاط خلوت هائیکه برای آشپزخانه و یا انبار پیش بینی می شود بایستی دارای مساحت حداقل 6 متر با عرض حداقل 2 متر باشد. (برای خانه تک واحدی)
3) حیاط خلوت هائیکه در بالا ذکر شد برای ساختمانهای معمولی با ارتفاع حداکثر 5 طبقه می باشد. (ساختمانهائیکه با ضابطه معمولی به آنها پروانه می دهیم ، حداکثر ارتفاع آنها 5 طبقه است) طول و عرض حیاط خلوت ، رابطه ای با ارتفاع ساختمان دارد. هر چه ارتفاع بیشتر باشد ابعاد حیاط خلوت بیشتر می شود. در خصوص ساختمانهای بلندتر از 5 طبقه ، ابعاد حیاط خلوت ، توسط معمار ساختمان از استانداردها استخراج و در کمیسیون معماری در مناطق بررسی و تصویب می شود.
4) در صورت پیش بینی حیاط خلوت در شمال پلاکهای شمالی ، حداقل عرض لازم ، سه متر خواهد بود. برای زمینهای کمتر از 200 متر مربع حداقل عرض دو متر میباشد.
توجه : حداقل پروانه ها برای مسکونی ، 75 متر مربع است. یعنی زمینی که 125 متر باشد ، 60% آن میشود 75 متر مربع.
ضوابط حیات خلوت
5) در 2 واحد مسکونی مستقل ، در مواردی که اتاقهای اصلی از یک حیاط خلوت نور می گیرند فاصله پنجره آنها نبایستی کمتر از 6 متر باشد. دو پنجره روبرو از 2 واحد مسکونی مستقل.
ضوابط حیات خلوت
6) اگر آشپزخانه و یک اتاق از 2 واحد مسکونی مستقل روبروی هم باشند یا آشپزخانه آنها از یک حیاط خلوت نور بگیرد ، حداقل فاصله پنجره ها 4 متر می باشد
7) فاصله بلوکهای ساختمانی از یکدیگر با ارتفاع 5 طبقه بایستی فاصله آنها حداقل 6 متر باشد.
ضوابط حیات خلوت