وال پست چیست ؟
وال پست چیست ؟
-اسم وال پست تا به حال حتما به گوشتان خورده است و شاید تا بحال در ساختمان های متعددی مشاهده کرده باشید که در میان قاب ها و در دل دیوار پرفیل هایی با نمره پایین قرار گرفته است، و از خودتان بپرسید دلیلش چیست؟ متن زیر تا حدود زیادی موضوع را برایتان روشن می سازد.
وال پست چیست ؟
-همان گونه که از نامش پیداست، وال پست نگهدارنده دیوار است. این المان که معمولا به صورت یک تیر-ستون طراحی می گردد، در انتهای سالن های صنعتی و به طور کل فریم های با دهانه بالا که انتهای آن با دیوار پوشش می گردد، قرار می گیرد.
وظیفه وال پست چیست ؟
وظیفه وال پست ها انتقال نیروهای حاصل از باد و زلزله از دیوار به فریم می باشد که موجب عدم تخریب دیوار می گردد.
نوع اتصال وال پست :
به طور عمومی اتصال آن در انتهای متصل به فریم به صورت لوبیایی جهت مراحل نصب و بر روی فونداسیون به صورت مفصل می باشد.
حداکثر طول و ارتفاع مجاز دیوار غیر سازه ای :
طبق تعریف بند 3-7 صفحه 64 آئین نامه 2800 ویرایش دوم ، حداکثر طول مجاز دیوار غیر سازه ای یا تیغه ای بین دو پشت بند عبارتست از 40 برابر ضخامت دیوار یا تیغه و یا 6 متر هر کدام کمتر باشد. حداکثر ارتفاع مجاز دیوارهای غیر سازه ای و تیغه ها از تراز کف مجاور 3.5 متر می باشد . در شرایط فوق نیازی به اجرای وال پست قائم یا افقی نیست ولی در صورت اضافه شدن دهنه ها یا ارتفاع نیاز به استفاده از وال پست می باشد.
لبه قائم تیغه ها :
لبه قائم تیغه ها نباید آزاد باشد . این لبه ها باید به یک تیغه دیگر یا یک دیوار عمود بر آن ، یا یکی از اجزای سازه یا ستونکی که به همین منظور از فولاد ، بتن آرمه یا چوب تعبیه می شود، با اتصال کافی داشته باشد. ستونک می تواند از یک ناودانی حداقل نمره 6 یا معادل آن از فولاد ،بتن آرمه یا چوب تشکیل شده باشد . اگر طول تیغه پشت بند کمتر از 1.5 متر باشد ، از لبه آن می تواند آزاد باشد.
اجراي صحيح وال پست
جزییات اجرایی وال پست
ديوار برلني چيست ؟
ديوار برلني از تركيب شمع هاي فولادي ( پروفيل ) يا بتن به همراه رويه بتني ( شات ) مي باشد . شمع ها به منظور تامين گيرداري لازم براي پروفيل ها بوده و طول آن به ميزان ٢٥ تا ٣٥ درصد از عمق كل گود ، پايين تر از رقوم كف گود در نظر گرفته مي شود .
شمع هاي فولادي با انتهاي گيردار بوجود مي آيد و براي جلوگيري از ريزش خاك بين پروفيل هاي فولادي، رويه هاي بتني پيش ساخته و يا درجا در محل قرار داده مي شوند . در مورد اجراي رويه هاي بتني درجا مراحل كار به اين صورت است كه پس از انجام خاكبرداري ، شبكه آرماتور بين پروفيل ها قرار داده شده و بعد از قالب بندي بتن ريزي صورت مي گيرد . در بسياري از پروژه هاي شهري از تركيب مش - شات به جاي قالب بندي بتن ريزي استفاده مي شود . از مهمترين مزاياي ديوار برلني امكان محاسبه تغيير شكل ها مي باشد كه بررسي اين تغيير شكل ها به كمك نرم افزار plaxis مي باشد. محاسبات سازه اي ديوار برلني بر اساس نتايج آناليزهاي تنش- تغيير شكل انجام مي گيرد.