فلسفه بکارگیری میلگردهای AII و AIII
فلسفه بکارگیری میلگردهای AII و AIII
طبقهبندی فولاد میلگرد:
در کشورهای مختلف فولاد میلگرد با استانداردهای متفاوتی تولید میشود و در هر استانداردی طبقهبندی مشخصی در ارتباط با خواص مکانیکی فولادها وجود دارد.
در ایران قسمت عمده فولادهایِ میلگرد که توسط کارخانه ذوب آهن اصفهان تولید میشوند با استاندارد روسی مطابقت داشته و به سه گروه تقسیم میشود: فولاد نوع A-1، فولاد نوع A-2 و فولاد نوع A-3.
1- فولاد A-1 از نوع صاف (بدون آج) بوده و مقاومت تسلیم و مقاومت کششی آن به ترتیب ۲۴۰۰ و ۳۶۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع میباشد.
2- فولاد A-2 از نوع آجدار با مقاومت تسلیم ۳۴۰۰ و مقاومت کششی ۵۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است.
3- فولاد A-3 نیز از نوع آجدار با مقاومت تسلیم ۴۰۰۰ و مقاومت کششی ۶۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است.
از نظر تنوع قطرِ میلگردها در سیستم روسی که در کارخانجات ذوب آهن اصفهان مبنای کار است، میلگردها تا قطر ۴۰ میلیمتر ساخته میشوند.
بنابراین با توجه به موارد فوق مقاومتِ میلگرد AII کمتر از نوع AIII است ولی قیمت دو نوع میلگرد در بازار تقریبا یکسان می باشد.
سوال: در حالیکه قیمت هر دو نوع میلگرد AII و AIII تقریباً برابر است، چرا از میلگرد نوع AII که قدرت کمتری دارد استفاده می گردد؟
به دلیل انعطاف پذیرتر بودن آرماتور AII نسبت به AIII است.
در سازه معمولا به دو روش از میلگردها استفاده می شود:
1- اجرای میلگرد به صورت مستقیم و یا با خم کم (مثل میلگردهای طولی ستون ها و تیرها)
2- اجرای میلگرد با خم زیاد (مثل خاموت ها و...)
بوجود آمدن ترکهای مویی در میلگردها هنگام خم کردن آنها از نظر اجرایی و محاسباتی دارای اشکال است و به همین جهت وقتی مقدار خم میلگردها در قسمتی از سازه زیاد است آیین نامه ها استفاده از آرماتور نوع AII که دارای انعطاف پذیری بیشتری است را مقرر می دارند تا مقدار این ترک ها در حداقل ممکن محدود گردد.
خصوصیات مکانیکی و شکل ظاهری میلگردهای ساده و آجدار:
روش صحیح نصب منبع ذخیره و پمپ تامین فشار آب در ساختمان