اسپیسر بتنی
تغییری کوچک نتیجه ای بزرگ
اسپیسر بتنی
این نوع اسپیسر نسل جدید اسپیسر می باشد که مزایای بسیار زیاد آن باعث شده از آن به عنوان جایگزین اسپیسرپلاستیکی هم نام ببرند.
همان طور که همه اهالی احداث سازه های بتنی اطلاع دارند پوشش بتنی اطراف میلگرد می تواند به عنوان مهمترین عامل در پیشگیری از خوردگی در نظر گرفته شود.
اسپیسرهای بتنی با مزایایی که در زیر به آنها اشاره خواهد شد و با فراهم آوردن امکان ایجاد پوشش بتن کافی، نقش بسزایی در افزایش عمر سازه های بتنی ایفا می کند.
1- مقاومت فشاری (compressive strength): این نوع اسپیسر مقاومت فشاری بسیار بالا و چندبرابری در مقایسه با نوع پلاستیکی دارند.
2- چسبندگی (adhesion) و نفوذناپذیری: یکی از معایب اسپیسرهای پلاستیکی اختلاف در جنس اسپیسر(پلاستیک) و بتن می باشد که این امر موجب عدم چسبندگی کافی در مرز اسپیسر و بتن شده و لذا رطوبت و یون های مخرب از مرز مذکور به داخل بتن راه می یابد. این امر با افزایش سطح نمایان اسپیسر(مرز بین اسپیسر و بتن) تشدید می شود.
3- ناسازگاری های حرارتی (thermal incompatibility) یا اختلاف در ضریب انبساط حرارتی: اسپیسرهای پلاستیکی ضریب انبساطی بسیار بالاتری نسبت به بتن دارند، بنابراین با هر سیکل دمایی پتانسیل پیدایش ترک های ریز در بتن یا پلاستیک افزایش می یابد و این امر نه تنها کاهش دوام بتن بلکه نفوذ عوامل خورنده شیمیایی را بدنبال دارد.
4- پرتی و ضایعات بسیار ناچیز: مقاومت فشاری بسیار بالای این نوع اسپیسر موجب گردیده حتی در بدترین شرایط نگهداری و در برابر نور مستقیم خورشید نیز از کیفیت این اسپیسر کاسته نگردد و این در حالی است که شرایط نگهداری در حفظ مقاومت و کارایی نوع پلاستیکی بسیار مهم است.
5- کاهش هزینه های نگهداری، بازسازی و ترمیم سازه ها با توجه به نفوذ ناپذیری این محصول
6- قابلیت تولید در تمام اندازه ها از 25میلی متر تا 100میلی متر(سبک، متوسط، سنگین) و با کاربری های متفاوت در فونداسیون تیر، دال، دیوار، عرشه و...
7-قابل استفاده در کلیه سایت های ساخت و ساز به خصوص سازه های با حجم بتن ریزی بالا همچون تونل، سد، پل ها و ... و نیز پروژه های مجاور محیط های مرطوب و خورنده شیمیایی