انواع درها
انواع درها
1. درهای لولایی که بیشتر متداول هستند، آسانترین نوع در برای استفاده اکثر افراد با توانایی های مختلف می باشند. زیرا هنگامی که در لولایی درست اجرا و ساخته شود، به آسانی می تواند باز و بسته گردد. اما یکی از مشکلاتی که درهای لولایی دارند این است که در طی مراحل باز و بسته کردن، سطح بدون مانع قابل توجهی در اطراف در، بخصوص در پشت منطقه بازشوآن، مورد نیاز است. در برخی مواقع این مشکل را می توان به وسیله تغییر درهای لولایی به سایر انواع در برطرف نمود.در صورتی که دو در لولایی به صورت متوالی در فضای ورودی قرارگیرند، در حالت های مختلف قرارگیری بازشوها باید فضایی بدون مانع بین دو بازشو در نظر گرفت. اگر دو در متوالی به سمت یک جهت باز شوند فاصله بین آنها 200 سانتی متر و اگر در دو جهت مختلف باز شوند، فاصله بین آنها باید 80 سانتی متر باشد.
2. درهای کشویی بیشتر برای درهای کمد استفاده می شوند. این درها معمولاً از پانل هایی تشکیل می شوند که با حرکت برروی شیارهایی، بصورت موازی برروی هم قرار می گیرند. در صورت استفاده از این نوع درها، حداقل فضای بازشو باید 80 سانتی متر باشد. همچنین لازم است از میله دستگرد بزرگی به عنوان دستگیره در استفاده شود.یکی از انواع درهای کشویی درهایی هستند که در هنگام گشوده شدن در داخل دیوار مخفی می گردند. به این درها درهای کشویی مخفی یا درهای پاکتی نیز گرفته می شود. این درها مانند درهای کشویی نیاز به فضای داخلی زیادی ندارند ولی نصب این نوع درها نسبت به درهای لولایی گران تر است و نیاز به تعمیر و بازدید دوره ای دارد. همچنین نصب قفل و دستگیره این نوع درها به دلیل اینکه باید کاملاً در فرورفتگی دیوار قرار بگیرند مشکل تر است.برای تسهیل استفاده افراد دارای محدودیت حرکت از این درها می توان از دستگیره های میله ای شکل و قفل های ساده تر استفاده نمود که در این صورت، در کاملاً داخل دیوار مخفی نمی گردد. در این شرایط نیاز به فضای آزاد بازشوی بیشتری خواهد بود.
3. درهای کشویی خودکار (اتوماتیک) این نوع درها بوسیله حس گرهایی کنترل می شوند و هنگامی که فرد به نزدیکی درهای ورودی می رسد، این درها به طور خودکار باز شده و پس از عبور فرد خود به خود بسته می شوند میزان بازشوی این درها باید به اندازه ای باشد که افراد دارای محدودیت حرکت و افرادی که از ویلچر استفاده می کنند به راحتی از آن عبور کنند. همچنین مدت زمان باز بودن این درها باید به قدری باشد که زمان کافی و ایمن در اختیار فردی که به آهستگی عبور می کند قرار دهد. البته در این نوع درها، حس گرها و مکانیزم تاخیر آنها قابل تنظیم است.
4. درهای تاشواین نوع درها لولایی هستند و هنگام باز شدن برروی یکدیگر تا می شوند. پهنای این نوع درها کمتر از پهنای درهای کشویی یا لولایی است ولی هنگام باز شدن فضای بیشتری را اشغال می کنند و وقتی این درها در حالت بازشو قرار دارند، فضای آزاد بازشو که بستگی به تعداد پانل های در دارد، بین 10 تا 15 سانتی متر کاهش می یابد. با این شرایط، حداقل عرض ممکن برای این نوع درها، 90 سانتی متر است.
فضای آزاد بدون مانعی که این نوع درها در هنگام باز و بسته شدن اشغال می کنند نسبت به درهای لولایی کمتر است، از این نوع درها به دلیل اینکه هنگام باز شدن باید به سمت مجاور هل داده شوند، ممکن است برای برخی افراد با محدودیت حرکت سخت تر باشد. اشکال عمده این نوع درها این است که در صورت اعمال ضربه محکم و یا فشار زیاد، شیار بین دو لنگه در از هم باز می شود. لذا استفاده از این نوع درها فقط برای کمدها توصیه می شود و حداقل فضای آزاد بدون مانع عرض بازشو آنها باید 80 سانتی متر باشد.
5. درهای آکاردئونی درهایی هستند که از پانل های متعددی تشکیل شده اند که به یکدیگر متصل شده و یا روی یکدیگر قرار می گیرند تا عملکرد مانند آکاردئون داشته باشند. در برخی موارد، درهای آکاردئونی به دلیل ساختار انعطاف پذیرشان به سختی می توانند اجرا شوند. از آنجایی که درهای آکاردئونی هنگام بازشدن، در مسیر حرکت بازشوی خود فضای زیادی اشغال می کنند، باید عرض بازشو را برای تردد بدون مانع افراد، با در نظر گرفتن سطح اشغال این نوع درها، پیش بینی نمود. این نوع درها از نظر جنس مصالح و قیمت دارای تنوع زیادی هستند. در صورت استفاده از درهای آکاردئونی ارزان و یا کیفیت پایین، این درها در دراز مدت عملکرد خود را از دست داده و نیاز به تعمیر و تعویض خواهد داشت.