نکات مربوط به پشت بندها در بتن ریزی تیر و ستون سازه های بتنی
نکات مربوط به پشت بندها در بتن ریزی تیر و ستون سازه های بتنی:
فشار ناشی از وزن بتن تازه و سر بارها به زمان اجرای بتن ریزی بستگی دارد. هر چه مقدار فشار بتن بیشتر باشد به پشت بند با ابعاد بزرگتر و فواصل نصب کمتری نیاز است. تعداد و ابعاد پشت بندهای لازم برای یک صفحه قالب ، با توجه به ابعاد قالب و نیرهای وارد بر آن، تعیین می شود که در هر صورت عرض پشت بند هیچ گاه نباید از 5 سانتی متر کمتر باشد. عرض مناسب پشت بند 7 تا 10 سانتی متر است و فاصله پشت بند ها از هم حداکثر 60 سانتی متر است.
انواع پشت بند فلزی
پشت بند ها عمدتاً به دو دسته تقسیم می شوند:
الف) پشت بند های افقی:
این پشت بند ها جهت جلوگیری از اعوجاج قالب ها و ایجاد مقاومت در محور طولی بسته می شوند که معمولاً از لوله داربستی به قطر 5 سانتیمتر جهت این امر استفاده می شود . انواع پروفیل و ناودانی نیز قابلیت اتصال به عنوان پشت بند افقی را دارند. معمولاً این پشت بند ها به فواصل 50 سانتیمتر از هم قرار میگیرند.
پشت بند افقی
ب) پشت بند های عمودی:
این پشت بند ها جهت ایجاد مقاومت در برابر فشار جانبی بتن و جلوگیری از اعوجاج قالب در مؤلفه قائم به کار می روند ، که معمولاً برای ارتفاع های کمتر از 2 متر از 2 شاخه لوله داربستی به قطر 5 سانتیمتر در کنار هم و برای ارتفاع های بالای 2 متر که فشار هیدرواستاتیک بتن بیشتر است از سولجر استفاده می شود . سولجر عضو عمودی باربر با ممان اینرسی زیاد است . سولجر های تولید شده ، از ورق 4 میلیمتر و به صورت دوبله با مقطع 15 سانتیمتر × 15 سانتیمتر به طول های 1 متر ، 1/5 متر ، 2 متر ، 2/5 متر و 3 متر می باشد .
پشت بند های عمودی در پشت سر پشت بند های افقی بسته می شوند .
پشت بند عمودی