عایق کاری حرارتی و لزوم اجرای آن
عایق کاری حرارتی و لزوم اجرای آن
عایقکاری نقش بسیار مهمی در جلوگیری از اتلاف گرما در فصل زمستان و خنک نگه داشتن فضای داخلی در فصل تابستان دارد . به این ترتیب علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی و حفظ منابع انرژی برای استفاده آیندگان به پاکی محیط زیست نیز کمک می شود.
عامل مهم در انتخاب عایق، میزان مقاومت حرارتی آن است . هر قدر مقاومت حرارتی بالاتر باشد ، عایق گرمای کمتری را از خود عبور می دهد و صرفه جویی بیشتری را به همراه دارد . پس به جای مقایسه ضخامت عایق ها، بهتر است مقاومت حرارتی آنها با هم مقایسه شود . های مختلف با مقاومتهای حرارتی برابر ، از نظر صرفهجویی در میزان انرژی یکسان هستند و تنها اختلاف آنها در قیمت و محل استفاده است.
کف و سقف ساختمانهای موجود را می توان به راحتی و با استفاده از فناوری های جدید عایقکاری کرد . در صورت وجود فضا ، دیوارهای خارجی را نیز می توان عایق نمود . بر اساس مبحث 19 مقررات ملی ساختمان ، کلیه ساختمانهایی که ساخته می شوند باید به مقدار کافی عایقکاری شوند .
مبحث 19 مقررات ملی ساختمان بر اساس ماده 33 قانون نظام مهندسی کشور ، مسئولیت نظارت عالیه بر اجرای ضوابط و مقررات ملی ساختمان در طراحی و اجرای تمامی ساختمانها بر عهده وزارت مسکن و شهرسازی است .وزارت مسکن بر مبنای این ماده اقدام به انتشار مقررات ملی در بیست مبحثنموده است که مبحث 19 آن مربوط به صرفهجویی در مصرف انرژی در ساختمان میباشد .
در حال حاضر اجرای مبحث 19 مقررات ملی ساختمان برای تمامی ساختمانهای دولتی اجباری است و اجرای آن برای تمامی ساختمانهای بخش خصوصی واقع در تهران و شهرهای تابعه از سال 1384 اجباری گردیده است . اجرای این قانون برای ساختمانهای واقع در سایر شهرها و استانها مطابق برنامه زمانبندی اعلام شده الزامی میباشد .
بر اساس مبحث 19 مقررات ملی ساختمان رعایت نکات زیر در ساختمان اجباری است.
عایق کاری دیوارهای پیرامونی ساختمان
نصب پنجرههای دوجداره با قابهایفلزی ترمالبریک، چوبی و یا PVCاستاندارد
عایق کاری لولههای تاسیسات ،کانالهای انتقال هوا و سیستم تولید آب گرم
نصب سیستمهای کنترل کننده موضعی نظیر شیرهای اتوماتیک بر روی رادیاتورها
نصب سیستمهای کنترل مرکزی هوشمند و مجهز به حسگرهای اندازهگیری دمای هوای محیط.